Coolblue.nl

Het product was makkelijk te bestellen tegen een niet-goedkope, maar redelijke prijs en binnen een dag geleverd.

Nadat ik een product-retour had aangemeld via de website, kreeg ik een e-mail met instructies over hoe ik het product moest terugsturen. Onder die instructies stond een alinea:

"Retourneren in de winkel
Je kunt je product ook retourneren of ruilen in een van onze winkels. Je hoeft dan niets te printen. Houd in dit geval je retournummer bij de hand. Deze vind je op het retourformulier. De winkelmedewerker zal je product controleren en kan direct al je vragen beantwoorden. Als je het product wilt ruilen in de winkel, reserveer dan eerst je product op de website. Dan weet je zeker dat het op voorraad ligt."

Dit was een volledig kopje met alinea en ik geloof in alle redelijkheid dat ik geen relevante context uit de e-mail weglaat.

Uiteraard vond ik ruilen veel fijner dan wachten op een reparatie, en dus reserveerde ik er een online. Toen ik in de winkel was, vertelde de verkoper mij dat mijn product ouder dan 2 maanden was, en ruilen niet meer kon. In principe redelijk, behalve dat de e-mail heel duidelijk stelt dat ruilen wel kan. De verkoper wilde niet ruilen, ik zou verwachten dat coolblue na zo'n e-mail juridisch gebonden zou zijn te ruilen; ik ben echter geen jurist. Vanuit eerdere ervaring had ik dit niet van coolblue verwacht.

Overwegende dat ik voor niets naar de coolblue-winkel 2km verderop gegaan, in plaats van naar het postkantoor in mijn straat, en overwegende coolblue prima haar onjuiste e-mail kon corrigeren door alsnog te ruilen, ben ik van mening dat zij mij ongepast hebben benadeeld.

Scorekaart voor Coolblue.nl