Coolblue.nl

Apple product besteld, laten afleveren bij een afhaalpunt in de stad en de bezorger heeft die per ongeluk weer mee naar het depot genomen. PostNL heeft 2 dagen niets in de gaten. Bij het afhaalpunt kon men direct zien waar het pakket op dat moment was.

Ik heb Coolblue gesproken en er zit een klantonvriendelijke fout in hun proces dat de Wehkamp bijvoorbeeld wel kan.

Wat is er gebeurd? Apple product besteld en laten leveren bij een afhaalpunt in Utrecht. Daar bleek dat het pakket een paar uur na levering direct naar het depot was gebracht. Blijkbaar een fout van de bezorger.

Oplossing van Coolblue: pakketonderzoek starten wat 5 dagen kan duren. Coolblue zag ook dat het in het Nieuwegein depot ligt.

Aan de telefoon kon de medewerker de situatie van mijn kant begrijpen en ook dat ik de bestelling annuleerde en het elders koop.

Mijn suggestie aan Coolblue: stuur het product opnieuw, dan zadel je de klant niet met jouw probleem. Dat weigerde Coolblue.

Wehkamp heeft dit vorig jaar in een vergelijkbare situatie (dit geval pakket in ander verzenddepot dan administratie, wat lang ging duren) mijn bestelling opnieuw verzonden en zelf het probleem opgelost. Dat stelde Wehkamp zelf voor. Dat vind ik klasse.

Coolblue, dit had je kunnen oplossen. Dan had ook ik een glimlach waar je zogezegd alles voor doet.

Update1: na ruim 6 dagen sinds het contact heeft Coolblue het geld nog steeds niet teruggestort. Gunfactor voor de volgende aankoop wordt nu wel aangetast. Van 3 naar 2 sterren.

Update2: na ruim 12 dagen sinds het contact heeft Coolblue het geld nog steeds niet teruggestort. Nu de derde keer dat ik moest aangeven dat ik het product niet meer wil en mijn geld teruggestort wil hebben. Gunfactor voor de volgende aankoop is laag. Van 2 sterren naar 1 ster.
Update3: op 18 december is het bedrag teruggestort.

Scorekaart voor Coolblue.nl