AlgemeenAls eerst wil ik zeggen dat ik kans op iets maak, maar ik sowieso al deze review wilde plaatsen.
Alternate bewijst opnieuw dat ze de klanten niet serieus neemt, ik voel me als klant ''genaaid''. Sorry voor dat woord. Ze nemen klanten niet serieus, vermijden dus als het kan!
De verzending is goed zoals het hoor.
KlantenserviceKlantenservice is vaak, maar niet altijd, onduidelijk. In september had ik super veel stress door o.a. hun. Werd aan het lijntje gehouden, bepaalde mensen van de klantenservice waren niet klantvriendelijk en er werd niet eens goed getest. Ordernummer is van begin september. Het gaat niet zozeer om niet, maar heel september en de afgelopen paar weken.
Alternate beseft helaas niet dat een goede klantenservice noodzakelijk is. Ze willen geld verdienen, dat begrijp ik. Maar veel mensen hebben klachten.
Dus Alternate, ik geef één hele goed tip, en doe er alsjeblieft wat mee. Maar dwingen kan ik natuurlijk niet: een goede klantenservice = meer (blije) klanten = meer geld. Dat is een win-win situatie voor Alternare en de klant.
Nu is het: geen goede klantenservice (soms zelfs waardeloos) = minder (blije) klanten = minder geld. Niemand wint dan uiteindelijk. Klopt, ik blijf bestellen bij jullie. Maar de enige reden is dat ik het alleen via Afterpay kan doen aangezien hardware steeds op de verkeerde datums kapot gaan.
Als er zat andere waren, was ik al lang daar naartoe gegaan tot jullie klantenservice beter is.
Mijn klantnummer: 27070133
Neem een voorbeeld aan Bol.com:
Product gekocht, paar dagen later €30 goedkoper en ik gebeld. Krijg ik een bol.com cadeaubon van €30. Terwijl de dat niet eens hoeven!
Coolblue, altijd duidelijk en erg behulpzaam. Had een keer problemen met iets wat niet hun schuld was, kreeg ik een kaartje thuis.
Niet dat jullie dat exact moeten doen, maar het zijn voorbeelden dat laat merken dat hun klantenservice is zoals het moet. Al is die van Coolblue sowieso beter dan bol.com. Persoonlijk vind ik dat Coolblue de beste klantenservice heeft.
*Hint, hint, hint* Ik noem jullie concurrent wel, maar nu moet jullie wel verbeteren, toch?
-->> Betere klantenservice = meer (blije) klanten = meer winst = win-win situatie. Zie dit als kritiek zodat jullie (Alternate) kunnen verbeteren. Ik wil Alternate niet haten, maar juist helpen verbeteren.
Een update, maandag 10 december 19:05.
Contact gehad met Alternate via DM. Ik heb het hierboven ook over elektronica wat defect ging, maar het gaat vooral over de waardeloze klantenservice van Alternate. Ze vroegen om een privé bericht, dus ik stuurde een heel verhaal, voornamelijk gericht op de klantenservice. Krijg ik een bericht terug hier op Tweakers en gaat alleen over de producten en word om het onderwerp Klantenservice heen gepraat.
Mijn conclusie is:
Alternate neemt klanten niet serieus, en praat er maar om heen. Alternate is perfect en het is altijd de klant. Als mensen dit lezen, ik ga je niet vertellen waar je wel en niet moet bestellen, maar probeer Alternate maar te vermijden als je een goede klantenservice wilt. Hun kennen dat niet helaas.
Onze mening als klant telt? Nou blijkbaar niet, het is gewoon marketing.
Misschien dat de consumentenbond dit interessant vind.
Een klant die Alternate een 2 geeft op een schaal van 1 t/m 10.
Alternate laat niks meer hier van zich horen, wat een geweldige klantenservice.
Ik hoop dat hier meer mensen zijn met problemen met Alternate, kijken of Alternate dan wel eens wilt veranderen. Ze verliezen klanten, maar het draait ze toch alleen om geld.
Bij hun is geen enkele klant koning, tenzij (misschien dan) je onwijs veel geld hebt. Dan maar naar de concurrenten waar de klant wel koning is.
Hi johan501,
Zou je ons in een privé bericht kunnen uitleggen wat er precies is voorgevallen? Wij kijken dan met je mee of we iets voor je kunnen betekeken.