MediaMarkt

Bestelling plaatsen gaat prima in de online shop van de mediamarkt. In mijn geval een spelletje besteld voor de Switch. Omdat ik bang was dat er misschien weinig voorraad was heb ik de keus gemaakt om een online bestelling in de winkel af te halen.Tevens maakte ik gebruik van een flying blue referral link om extra miles te sparen.Twee vliegen in één klap dacht ik! Bij het afrekenen wordt gemeld dat het product binnen twee uur op te halen is mits op voorraad en hij was op voorraad. To zover gaat alles prima!

Bestelling geplaatst op een zaterdag rond 17:30. De winkel zou om 19:00 uur sluiten dus ik wist dat 1,5 uur voor sluitingstijd het waarschijnlijk net niet ging worden. Op zondag aan het einde van de ochtend krijg ik de melding dat de bestelling vertraagd is. Wat vreemd is want tegelijkertijd staat er in het bericht dat deze wel op voorraad is(waarschijnlijk centrale magazijn) en hij was nog steeds voldoende op voorraad in de winkel. Wat is het probleem zou je zeggen? Dus naar de winkel gegaan met bestelnummer bij de hand.

Aangekomen gevraagd of ik mijn spel al kon ophalen (inmiddels dus volgende dag) en krijg een beetje het paarse-krokodilgevoel:

Vriendelijke dame: Nee, de order is nog niet verwerkt.

Ik: Maar ik kon hem binnen twee uur ophalen en heb hem gister besteld!

Dame: Nee kan echt niet order zit nog in het online systeem.

Ik: Maar je hebt het spel hier wel liggen? Hij ligt daar toch?

Dame: Ja hij ligt daar.

Ik: Maar die mag ik niet?

Dame: Nee die kan ik niet meegeven tenzij u opnieuw betaalt.

Ik: Maar ik heb al betaald...

Dame: Ja maar niet bij ons. Wij hebben een ander systeem dan Online.

Ik: Huh? Maar is toch allemaal Mediamarkt?

Dame: Ja maar wel verschillende systemen. Het enige wat ik kan doen is uw online order annuleren.

Ik: Ja maar dan heb ik mijn extra miles niet... zucht... laat maar ik los het anders op.

Geen slecht woord over de dame aan de balie. Die deed haar werk gewoon en was ook maar beperkt in wat ze kon doen maar ik bestel nooit meer iets in de online winkel van MM om het vervolgens af te halen in een winkel. Misschien had het weekend ermee te maken maar geef dan niet aan dat hij binnen twee uur opgehaald kan worden. Order was overigens pas drie dagen na bestelling verwerkt en kon toen pas opgehaald worden. Terwijl er stapels in de winkel klaar lagen...

Scorekaart voor MediaMarkt