ALTERNATE.nl

Ik had op 14 september 2018 de Gigabyte Aorus GTX 1080 TI bij hun besteld die een actie had op de prijs van 650. Het was echter niet duidelijk hoeveel zij hiervan in voorraad hadden en of de deal na de countdown timer nog beschikbaar zou zijn. Het product was het ene moment wel beschikbaar en het ander moment was ineens de voorraad op en dit ging heen en weer na enkele F5 vernieuwingen. Later bleek het zo te zijn dat ook na het verstreken van de timer dat de actie nog door ging wat ik wel misleidend vind. Tijdens betaling moest ik ook nog verzendkosten betalen, dat vind ik eigenlijk niet kunnen maar ik kom hier later op terug bij het onderdeel klantenservice. Ik kreeg het product de volgende dag meteen in huis, en had ook meteen de grafische kaart in mijn pc gezet. Het eerste wat mij opviel was dat de kaart een behoorlijk lawaai maakte. Dit was geen coil whine, dit was het geluid dat er een fan op 100% blijft draaien. Vervolgens heb ik dus nog het een en ander uitgezocht en kwam ik erachter dat er 1 van de 3 fans niet correct functioneert en altijd op 100% blijft draaien ongeacht de temperaturen van de kaart. Ook detecteerde de sensoren niet de snelheid van de fan. Het was op dit moment al duidelijk dat het tijd was om de kaart terug te brengen richting Ridderkerk. Ik heb bij deze beoordeling niet het probleem van de kaart erbij betrokken, ervanuit gaande dat dit probleem niet bij Alternate ligt. Vanwege het probleem met de kaart kwam ik in aanraking met de klantenservice die ik nu hieronder beschrijf.

Ik val nu terug op de verzendkosten die ik bij algemeen al kort besproken heb. Ik had direct na de betaling contact genomen met de klantenservice over de verzendkosten, omdat ik eerder ook een ander bestelling had gedaan die onder de 50 euro was en wel gratis verzendkosten had, maar bij deze bestelling van 650 kreeg ik geen gratis verzendkosten. Ik kreeg het volgende bericht terug “Helaas hebben bepaalde producten op onze website de actie met gratis verzenden. Echter is dit een actie en is dit niet gekoppeld aan het aankoopbedrag van een product. Dit betekend dat ik helaas niets voor u kan doen.” Ik vind dat eigenlijk wel vreemd dat voor zoiets simpels er een speciale actie voor nodig is, zeker in 2018 waarbij online shopping en gratis verzendkosten (binnen Nederland) boven bepaalde bedragen de normaalste zaak van de wereld is. Ik snap best bij zeer lage bedragen dat de verzendkosten niet inbegrepen kunnen zijn, maar bij 650 vind ik dat zeker niet kunnen.

Verder kwam ik ook in aanraking met de klantenservice in Ridderkerk om de kaart terug te brengen. Ik had het probleem toegelicht en wilde graag mijn aankoop bedrag terug hebben op mijn rekening omdat het product niet aan mijn eisen voldoet. Ik had verwacht dat hier niet moeilijk over gedaan werd en dat na het controleren van de staat het in orde zou zijn en dat er meteen actie ondernomen zou worden om het bedrag terug te storten. De medewerker had de staat van het product gecontroleerd en de staat op goed gezet maar vervolgens een service opdracht ervan gemaakt. Er zou een onderzoek plaats vinden om de kaart te controleren op mijn gemelde defect en pas als de kaart ook door hun als defect wordt gezien, zou het bedrag terug worden gestort. De medewerker zei ook dat als er geen defect is dat ook hierop het aankoop bedrag wordt terug gestort. Dit vond ik vreemd, waarom moet ik dan als klant wachten op jullie onderzoek dat niets met mij te maken heeft, aangezien ik in beide gevallen het bedrag terug zou krijgen. De staat van het product was ook al gecontroleerd door de medewerker, product was compleet en in goede staat. Verder waren er geen handtekeningen bij de service opdracht of dat ik daadwerkelijk de kaart heb ingeleverd. Ook dit gaf een ongemakkelijk gevoel. Uiteindelijk heb ik mijn geld terug gekregen maar het proces er naar toe moeten zij zeker verbeteren!

Hi Laugh,

Wat vervelend dat je serviceafhandeling langer heeft geduurd dan dat de bedoeling is. Graag kijk ik dit voor je na, kun je ons hiervoor je retournummer sturen in een DM?

Scorekaart voor ALTERNATE.nl