AlgemeenDe website van Alternate is naar mijn mening redelijk overzichtelijk. Soms is het wat zoeken tussen al die categorieën maar je moet wat met een groot assortiment.
Het bestel proces verliep makkelijk, genoeg betaal opties, dus voor ieder wat wils. Uiteindelijk heb ik bij hun een Vertagear SL5000 besteld via Afterpay.
Helaas kan je niet terug zien welk product je retour heb gestuurd of wat de RMA status is.
Zoals door Alternate aangegeven heb ik het product binnen 24 uur ontvangen. Had wel graag gezien dat er nog een doos om de fabrieksdoos had gezeten, maar dat is niet anders. Helaas was het product beschadigd en er werd voor mij een retour formulier aangemaakt.
KlantenserviceWaarbij het bestellen, betalen en verzenden goed verliep is het bij de klantenservice helaas toch anders.
Tijdens het in elkaar zetten van de stoel kwam ik erachter dat de rechter stiksel van de kuip was gescheurd. Hierover heb ik direct telefonisch contact gezocht met Alternate om dit probleem te verhelpen. Hun voorstel was om het product geheel terug te sturen als retourzending, want het product was een DOA. Op hun verzoek heb ik ook foto's gestuurd van de losgelaten stiksel zodat we weten waar we het over hebben.
Dus stoel weer verpakt en verstuurd naar Alternate binnen een tijdsbestek van een paar uur dat ik de stoel binnen heb gekregen.
Onderhands was ik al een dag verder en het product was bij hun aangekomen, helaas hoorde ik die dag nog niks over een oplossing. Vervolgens heb ik de volgende dag na ontvangst bij Alternate maar weer contact gezocht, want laten we eerlijk zijn, dit zou toch niet zo lang hoeven te duren, een losse stiksel na te kijken en de klant een nieuwe product toesturen.
Helaas werkt het bij Alternate dus niet zo, mijn product mocht volgens de betreffende mevrouw achteraan in de rij gaan staan en voordat Alternate er pas uit was waren we minstens een week verder, een ander aanbod was niet van toepassing, geen vervangend product maar gewoon ouderwets wachten.
Dit zorgde voor de discussie dat ik nu uiteraard zonder een stoel zat en dat ik daar niks aan heb. Als klant kon ik ook aangeven dat ik mij wil beroepen op de wet op afstand kopen en dan heeft Alternate helemaal geen verkoop meer. De beste mevrouw vond dit een strak plan en was mij liever kwijt dan rijk en het werd snel daar onder geschoven. Terwijl ik liever een juiste stoel had ontvangen.
Mogelijk dat ik verwend ben door het retour/omruil beleid met defecten door Amazon of CoolBlue. Maar Alternate gaat het met deze streken niet redden, wat ik zelf erg jammer vind, want alles verloopt goed maar zoals vaak op de klantenservice na waardoor de klant de dupe is.
Beste Gurty,
Wat vervelend dat je serviceverzoek langer heeft geduurd dan dat je had gehoopt.
Normaal gesproken zouden artikelen die direct defect of beschadigd zijn, eerder behandeld moeten worden. Kun je ons een DM sturen met je retournummer? Dan kijk ik graag wat er mis is gegaan.