AlgemeenBestellen was een tikkeltje lastig. Na klikken hier op tweakers kwam ik uit in de webshop van Max ICT. Ik had al een account dat minstens twee jaar oud is want het adres van een vorige werkgever stond er als bezorgadres in. Het kostte nogal wat moeite om dit te veranderen. Wel heb ik het systeem kennelijk in de war gekregen, want het pakket werd verstuurd met '?' als naam. En dat terwijl ik daar toch echt '💩' had ingevuld. Een minnetje voor het gebrek aan goede unicode-support.
De harde schijf deed het na plaatsen prima.
Het heeft enkele dagen geduurd voordat de schijf verstuurd werd, omdat deze niet op voorraad was. Kan gebeuren, niet heel hard op gelet bij bestellen.
De bestelde harde schijf zat in een antistatisch zakje in een bubbeltjesplastic zakje in een soort karton-wrap. Scheelt in ieder geval in het volume; ditmaal geen schoenendoos om een harde schijf te versturen, dus dat klinkt goed. Bovendien heeft de schijf niet onder deze minimalistische verpakking geleden.
Waarom ik de boel als waardeloos waardeer: de bezorger (GLS) heeft het pakket in de (gelukkig net geleegde) papier-kliko gelegd (of gesmeten). Hier kwam ik pas achter nadat ik terugkwam van een weekje vakantie, wat betekent dat de gekochte harde schijf ook een week in de papierbak heeft gelegen. (De buren hadden het pakketje daar niet gespot bij hun dagelijkse rondje poes vermaken/post verleggen). Wie er voor bezorging getekend heeft mag Joost weten.
Bovendien was het pakket een dag vertraagd, omdat er ivm bovengenoemde 💩 een ? als naam op het pakket was gekomen. Dit zou volgens GLS betekenen dat de boel niet juist geadresseerd was; misschien zou die club het verschil tussen adres en naam eens moeten leren*. Kennelijk hebben ze contact met Max-ICT opgenomen, want er is wel met de hand mijn domeinnaam als ontvanger opgeschreven.
* ik begrijp als geen ander dat vanuit fraudeperspectief het nuttig zou kunnen zijn dat een webshop de naam/adres/betaling-combinatie kan verifieren, maar daar heeft de verzender dus geen ruk mee te maken. Waarom een pakketdienst dus zou weigeren om een pakket zonder naam van de ontvanger te bezorgen (maar het vervolgens wel in de kliko dumpt) is mij een raadsel.
Beste 💩,
We hopen dat we je naam nu wel goed geschreven hebben ;-)
Zou je even je ordernummer naar webcare@maxict.nl kunnen sturen, met hierin de referentie naar dit bericht op Tweakers? Dan kunnen wij contact opnemen met GLS en deze feedback gebruiken voor verbetering van de services. Wij hebben afspraken met hen omtrent bezorging en dit soort leveringen zijn niet acceptabel.
Alvast bedankt voor je hulp!
Voor de rest wensen we je veel gemak en plezier met je harde schijf. Mochten we in de toekomst iets voor je kunnen betekenen, dan horen we het graag.
Kim - Max ICT Webcare