AlgemeenFysieke producten in de winkel die bekeken en vastgehouden kunnen worden. Medewerkers kunnen meestal (dit kan soms wisselend zijn) goede informatie en ondersteuning leveren en ik hoef er ook niet vaak lang op te wachten.
Betalen is wel extreem irritant omdat je zo'n doolhof van troep door moet om bij de kassa te komen, dit hebben ze expres zo ingericht. Betalen duurt vaak ook erg lang.
Ik maak graag gebruik van fysieke winkels, omdat je daar dan ook naar terug kunt gaan in het geval van 'gezeur'. Ik vind het ook niet erg om daar dan wat extra voor te betalen. Nu heb ik in het verleden een redelijke hoeveelheid producten van de MediaMarkt gekocht zonder problemen, maar recent heb ik twee producten (een activity meter van een goed merk en een muis van een goed merk) die defect zijn gegaan. De muis net buiten de garantieperiode en gedeeltelijk defect (de draadloze functie werkt niet meer), de activity meter binnen een half jaar (het bandje liet los).
Als ik iets redelijks wilde voor de muis, dan zou ik er een rechtszaak voor moeten beginnen. Ook een voorstel om reparatiekosten te delen danwel te betalen ging de MediaMarkt niet op in, terwijl een product van deze kwaliteit niet net buiten de reparatietermijn hoort stuk te gaan.
De activity meter zijn ze aan het kijken wat ze er mee kunnen. Hij wordt opgestuurd waardoor ik hem een maand kwijt ben en mogelijk extra zou moeten betalen. Nu zijn we hier nog niet bij de staart aangekomen, want mocht dit inderdaad worden voorgesteld dan kan ik natuurlijk altijd nog stappen maken richting de MediaMarkt.
Het staat me vooral erg tegen dat zij dit niet makkelijker regelden. De producten zijn beide 'duur' en van hoge kwaliteit en duidelijk goed behandeld, met verpakking en alles er op en er aan.
De MediaMarkt heeft voor mij hiermee de status van 'geen gezeur' een beetje verloren. Ik blijf het fijn vinden om producten in mijn hand te houden en heb duizenden euro's naar de MediaMarkt gedragen. Omdat er nu gedoe is lijkt het steeds minder de moeite waard om er dan toch behoorlijk extra voor in de buidel te tasten.