Algemeentl;dr - Sterk vermoeden dat Azerty (sommige) tweedekansproducten als nieuw verkoopt.
Moederbord (ASRock Taichi x370) leek al opengemaakt te zijn. ASRock-doos toonde wat schade (bij de opening een scheur) en ik dacht in eerste instantie aan retourneren, maar ik dacht ach het zal toch niet, een shop met zo'n reputatie die tweedehandse producten als nieuw verkoopt. Doos was vast ergens blijven hangen en scheurde wat daardoor. Ik vroeg naar de verzegeling en werd door Azerty enigzins gerustgesteld (na een aantal dagen, zie onder), omdat ze zeiden dat er sowieso geen verzegeling erop zit. Daarna opende ik de verpakking en zag ik dat de capacitors op de soundcard scheef stonden. Het leek er sterk op dat iemand er per ongeluk iets op erop had gelegd of dat er iets op was gevallen. Vervolgens heb ik de moederbord getest en tot nu toe werkt deze naar behoren. Maar tot mijn verbazing kwam ik na een paar dagen pas achter dat de BIOS al geupdatet was naar 3.20. Dit is toch geen nieuw product in strikte zin? Ik had geen zin om daar al te moeilijk over te doen (computer opnieuw uit elkaar halen en daarna retourneren is ook zo een gedoe), omdat ik tot nu toe geen problemen ondervind met het moederbord.
Heb ze toch 3 sterren hiervoor gegeven, omdat ik wel een goede ervaring had bij andere bestellingen die ik vlak daarvoor had gemaakt. Zal toch niet zo snel weer bij ze willen bestellen als Coolblue hetzelfde heeft en de prijzen niet al te veel verschillen. Die bieden relatief veel tweedekansproducten aan en dat geeft mij het idee dat er daar niet gesjoemeld wordt. Maar je weet het maar nooit. Voelt in ieder geval niet prettig dit.
Als je wat foto's zou willen zien hierover (van de scheur bij de opening van de doos tot de scheve capacitors), stuur mij een pm.
Ik heb een moederbord, een behuizing en wat RAM bij Azerty gekocht op verschillende momenten. Allemaal de dag na bestelling in huis gekregen. Goed verpakt.
KlantenserviceHeel vriendelijk allemaal. Maar ik wilde dit nog even kwijt: ik heb aan Azerty via Facebook een bericht gestuurd waarin ik me afvroeg of het al eerder door iemand anders was gebruikt. Duurde een aantal dagen voordat er gereageerd werd en dat ben ik niet zo gewend. Blijkbaar kostte mijn 'moeilijk' bericht wat tijd om een reactie erop te verzinnen. Kreeg uiteindelijk een beleefde, vriendelijke bericht terug, waarin er op een deelprobleem werd gefocust en heel smooth mijn argwaan werd ontweken.
Doe ermee wat je wilt met dit verhaal. Hun PR is in ieder geval dik in orde en ze zijn er goed in de meeste klanten te geruststellen.
Oh en ik moet erbij vermelden dat het annuleren van een bestelling (het ging om een voeding) probleemloos verliep. Er werd snel en vriendelijk gereageerd hierop en ik kreeg het bedrag ook snel terug. Vandaar ook hier geen onvoldoende.