AlgemeenIn tijden niet zo'n slechte bestelling mee gemaakt. Een HP monitor besteld (gelukkig via Credit card) en snel een bevestigings mail binnen. Dat is ook het enige positieve. Verwacht je dezelfde superbe service als Bol of Amazon: brand je vingers niet aan Staples. Drie dagen lang geen update, niks. Ik bel naar de klanten service die eerst mijn order en klant nummer niet kan vinden. Wat blijkt: ze hebben het factuur en verzend adres door elkaar gehaald. Daarnaast is ineens de monitor niet op voorraad. De eerste medewerker (blijkbaar iemand van de Back Office met meer bevoegdheid) stelt voor om de monitor zelf op te halen in vestiging Capelle aan den Ijssel: daar zijn er 9 op voorraad. Prima, dat wil ik wel doen, ben ik er gelijk vanaf. Tien minuten later word ik door dezelfde persoon gebeld. Hoeft niet meer, hij word vandaag verzonden! Ok, nog beter. Scheelt mij weer een rit. Ik wachten. En wachten. Krijg te horen van mijn vader dat hij een briefje van GLS in de bus heeft met 'zending gemist; Huh? Hadden ze het factuur adres als verzend adres gebruikt (dus verkeerd) ik weer bellen. Lang gesprek waaruit voort vloeit: 'meneer ik kan niks ik heb niet de bevoegdheid om u alsnog de monitor in de winkel te laten ophalen, dus we gaan het regelen en het pakket opnieuw aanbieden'. Twee dagen later. Nog geen nieuws, nog geen pakket. Zojuist weer gebeld, verhaal opnieuw uitgelegd. Mevrouw aan de telefoon kwam ook met de mededeling dat ze geen bevoegdheid had om iets te doen en het ging door zetten. Mensen : ik heb 9(!) dagen geleden een monitor besteld. Hoe moeilijk kan dit zijn? Ze zette mij in de wacht en kwam met een oplossing : ik moest zelf even naar de vestiging in Den Bosch bellen om te vragen waar mijn pakket is. Pardon? Heb even verteld dat ik niet hun werk ga zitten doen. Ik run Staples niet, jullie moeten mijn monitor bezorgen. Heb gelijk de order laten cancellen, maar zelfs daar werd moeilijk over gedaan. Dat kon niet direct want ze wilden eerst zelf uitzoeken waar het pakket was. Direct aangegeven dat dat niet mijn probleem is en dat ik wel via mijn creditcard maatschappij het geld wel ga terug vorderen.
VerzendingStaples kan niet eens het correcte adres aanhouden. Leveren daardoor ook op een verkeerd adres en raken hun eigen pakket kwijt. Super kwaliteit uiteraard (niet)
KlantenserviceDe mensen aan de telefoon zijn vriendelijk, maar van de klantenservice mogen ze niks, geen greintje tussen de deur te krijgen qua service. Alles is alleen maar af simpele en 'u hoort nog van ons'. Wel telkens een ticket nummer krijgen, maar geen mailtjes met order status updates, annulering mailtjes. Dat is allemaal teveel gevraagd. Ik ken kleine bedrijfjes die een beter bestel systeem software gebruiken.
UPDATE 28-7-2018: Uit eigen initiatief een aantal dagen geleden naar vestiging Capelle aan den Ijssel gebeld, die gaven aan dat ze wat dingen gingen uitzoeken om mij te helpen. Twee keer terug gebeld in 20 minuten tijd (wat extra vragen over mijn account) en daarna nooit meer wat gehoord. Be warned.
UPDATE 07-08-2018 : Nog steeds niks gehoord. Staples geeft echt niks om hun klanten.
LET OP: er zijn heel veel VALSE reviews over Staples in omloop, niet alleen via Tweakers, maar ook via Kieskeurig en Trustpilot, waarbij iemand positieve nep reviews plaatst - te zien aan taal gebruik, maar ook aan user names - terwijl de echte klachten ertussen door schijnen, betreffende het niet terug betalen, kapotte zendingen of gewoon geen gehoor (en er veel van zijn)
UPDATE 10-08-2018: Weer gebeld met de klantenservice. Verteld dat ik het nog eenmaal vriendelijk vraag anders toch echt via Creditcard maatschappij retour. Medewerker voelde zich in het nauw gedrongen. Ging weer navragen. Stond valse informatie in het systeem dat de vestiging Capelle dingen gingen oplossen? Dat was twee weken geleden en nooit meer wat gehoord. Hij moest WEER een ticket aanmaken. Ik zei 'laat maar zitten joh, jullie met je tickets. Ik vorder het geld wel terug via mijn credit card maatschapij'. Ik geef Staples nog geen jaar voordat ze failliet zijn, wat een stelletje clowns.
UPDATE 21-08-2018 : Via Creditcard maatschappij geld terug gekregen. Wat een pauper winkel eerste klas is Staples. Nooit een reactie meer gekregen, ook niet eens hier op Tweakers. Nogmaals; binnenkort horen we dat Staples failliet is gegaan, mark my words!