AlgemeenNest rookmelders gekocht. Die moeten 10 jaar meegaan. Maar na installatie bleek dat het nog maar 9 jaar is. Coolblue wijst naar Nest en wil geen verantwoordelijkheid nemen.
VerzendingSnel in huis zoals eigenlijk altijd bij Coolblue
KlantenserviceToen ik de klantenservice erop wees dat het mij toch niet echt een goed gevoel gaf dat ik dure rookmelders koop en vervolgens blijkt dat ze niet 10 maar slechts 9 jaar meegaan werd me verteld dat ze het vervelend vonden dat de "camera's" (?) maar 9 jaar meegaan, en dat de fabrieksgarantie 2 jaar is en ze daarna niets meer kunnen doen.
Het betreft hier een verbruiksartikel met een vastgestelde levensduur van 10 jaar. Coolblue vermeld nergens "wij hebben oude voorraad liggen dus hou er rekening mee dat het minder lang mee zal gaan", dus ik verwacht gewoon 10 jaar.
Ik heb de klantenservice nogmaals benaderd en aangegeven waarom ik dit eigenlijk niet vind kunnen, maar ze blijven wijzen naar Nest, daar moet ik maar contact mee opnemen. Maar ja, ik heb niets bij Nest gekocht en mag er toch vanuitgaan dat als ik meer dan 100 euro betaal voor een rookmelder die 10 jaar meegaat ik ook een rookmelder krijg die 10 jaar meegaat?
Maar goed, helaas heb ik dus maar 2 keuzen: accepteren dat ik bijna 10% te veel heb betaald (als je kijkt naar kosten per jaar) of ze alle 4 weer demonteren en retourneren. Allebei slechte opties helaas.
Nog wel een toelichting: eerdere ervaringen met Coolblue en de klantenservice waren wel positief. Dit is dus des te meer een grote tegenvaller. En het is zeker een reden om de volgende keer misschien toch wat verder te gaan kijken. Je betaalt bij Coolblue meestal iets meer, maar je besteld voor de goede service, maar ja als die er dan ook niet is.....