ALTERNATE.nl

Website werkt zeer gemakkelijk. Enkele mailtjes ontvangen ter bevestiging. Zoals het hoort. Ik kon ook makkelijk met iDeal betalen en ook daar een bevestiging van ontvangen. Keurig op de hoogte gehouden. Positief!

Op donderdagavond 24 mei besteld, en diezelfde avond nog een verzendbevestiging met een track en trace code. De volgende dag al aangeboden door PostNL. Kan niet sneller en beter! Tevens zeer degelijk verpakt. De QNAP NAS zat in een grote Alternate doos.

Voor nu zet ik de Klantenserver op Voldoende. Afgelopen zaterdag, 16 juni, is de QNAP NAS overleden (rood knipperend status lampje, ook zonder de harde schijven). Ik vond geen mogelijkheid om online bij Alternate.nl een RMA aan te melden. Wel een telefoonnummer (klantenservice was op dat moment gesloten). Dus een mail gestuurd. Ik stuurde deze met een bijlage welke circa 25 Mb waren. Daarop kreeg ik een foutmelding terug dat de bijlages maximaal 20 Mb mogen zijn. Daarop één filmpje mee gestuurd. Kreeg ik daarop een foutmelding terug dat het mailtje maximaal 10 Mb mag zijn. Daarop zonder filmpje gestuurd.

Ik ontvang binnen een minuut een bevestigings mailtje van ontvangt met een ticketnummer. Alternate geeft aan binnen 24 uur een reactie te geven.

Maandag 18 juni alsmaar geen reactie waarop ik om 17:45 uur heb gebeld naar de klantenservice (open tot 1800 uur). Ik had binnen 2 minuten iemand aan de telefoon. Dus dat is prima.
Klantenservice gaf aan dat er achterstand is in mail verwerking. Goed, dat kan. De medewerker had meteen een retourformulier aangemaakt en circa 15 minuten later had ik deze in mijn mail inbox.

De NAS heb ik goed verpakt en is 18 juni na de laatste lichting verstuurd met PostNL richting Alternate.

Ik houd mijn eerste ervaring met Alternate en tevens Alternate klantenservice RMA afhandeling in deze review up-to-date.

Tot zover vind ik het Voldoende.

Update 20-6-2018.
PostNL heeft het pakket afgeleverd om 09:11 uur.
Om 09:58 een mail ontvangen van Alternate met ontvangstbevestiging met een retournummer (correspondentienummer voor Alternate).

Om 15:30 uur toch nog maar even gebeld voor het vervolg. Helaas niet concreets iets vernomen. In de komende dagen wordt het getest door de TD, en het rapport van die test ontvang ik ook per mail. Bij een geconstateerd defect wordt er ook meteen aangegeven wat er gaat gebeuren.
Ik had overigens binnen een minuut iemand aan de telefoon.

Om 16:38 een mail van Alternate ontvangen met een bevestiging van ontvangst.

Om 16:39 uur een mail van Alternate ontvangen met een Service Opdracht bevestiging. Daar staat nogmaals mijn klacht en is de staat van de NAS omschreven. In mijn geval: lichte vingerafdrukken. En ook hoe ik het verpakt had voldoende was.

In nu is het weer even afwachten. Al met al tot dusver positief.

Update 21-6-2018
Om 14:56 uur weer een mail ontvangen van Alternate. De NAS is getest en defect bevonden. Er wordt een vervangend exemplaar opgestuurd (kosteloos).

Ik heb mijn ervaring met de Alternate klantenservice al bijgesteld naar Goed.
Als de NAS ook nog eens snel thuis is gaat deze zeker naar Uitstekend!

Update 22 juni 2018
In de middag toch nog eens gebeld naar Alternate. Er komt een vervangend (nieuw!) exemplaar. Helaas is mijn type NAS niet op voorraad. Eventueel mag ik ook een andere uitzoeken (indien van toepassing met bijbetaling). Maar daar kies ik niet voor. Ik ontvang hier nog mailtjes over.

17:33 uur ontving ik een mail dat de NAS door de TD defect is bevonden en deze omgeruild wordt. Ik had niet alles mee gestuurd, waardoor er dan alleen hetgeen wordt vervangen wat ik had terug gestuurd (snap ik!). En of ik aan wil geven of ik wacht tot de nieuwe NAS binnen is, of een andere wil.

Daarop heb ik meteen gereageerd dat ik graag hetzelfde model terug wil. Circa 15 minuten later ontving ik daar al een reactie op dat de NAS besteld is.

En nu afwachten dat de NAS binnen is bij Alternate.

Mijn ervaring met klachtenservice is uitstekend. Ik werd voldoende op de hoogte gehouden. En de geboden oplossing is uitstekend. Daarom de maximum aantal sterren gegeven voor deze review.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl