Max ICT B.V.

Het bestelproces was degelijk, niet zo gelikt als bij andere bedrijven, maar het deed zijn werk. Kreeg een bevestigingsmail en een mail dat een order was aangemaakt, die via 'mijn account' verder te volgen was. De factuur kwam later die avond.

Daarna werd het stil. De bestelling was op donderdag na half vijf geplaatst en zou volgens de indicatie bij de bestelling op maandag bezorgd worden. Ondertussen bleef de order bij 'mijn account' staan op de laatste status van donderdag, namelijk dat de order in het magazijn was aangekomen voor verwerking.

Toen ik dinsdagmiddag nog steeds geen pakket had gekregen en de status van de order ongewijzigd bleef, contact opgenomen. Er werd me verteld dat de order niet leverbaar was via leverancier 'X', maar wel via leverancier 'Y' en dat daarmee ook de prijs hoger zou uitvallen. Dat van die prijs was nog daar aan toe.

Wat stoort, m.i. onvergeeflijk is, is dat een order zomaar blijft liggen, zonder de klant te informeren, terwijl die klant wel vooruit heeft betaald. Ik denk niet dat ze zich realiseren wat dat met vertrouwen doet en hoe zoiets zich als een 'negatieve olievlek' onder (potentiële) klanten verder verspreid (zie o.a. deze review).

De reactie op mijn contact was binnen een uur, opgevolgd door een mail met een alternatief (prijs)voorstel. Aangezien ik a.) in het nauw zou komen met de levertermijn (vanwege niet beschikbaar op afleverlocatie) en b.) ik het vertrouwen kwijt was dat ze zich nu wel aan een leverafspraak zouden houden, heb ik de order gecanceld.

Het vervolg is nu wachten op de terugbetaling van de factuur. Iets dat blijkbaar ook meerdere dagen in beslag neemt.

Overall conclusie:
MaxICT voelt aan als een webshop 1.0/1.5, eerder ingericht op de zakelijke markt, waar snelheid, gemak en visueel appeal minder spelen, je duidelijk nog op (het goede en slechte van) mensenwerk treft en waar automatisering (dus) nog verre van geperfectioneerd is.

Voor consumenten/kleine zelfstandigen is bestellen bij deze webshop een risico: gaat het goed, dan is de prijs scherp. Gaat het fout, dan kom je in de molen van het mensenwerk en moet je zelf werk verzetten om je bestelling (veel te laat) te krijgen. Voor (grotere) bedrijven gelden waarschijnlijk andere criteria (als bestellen op rekening, volume), waarbij de voordelen daarvan eerder wel opwegen tegen de nadelen.

Beste michel_b,

Bedankt voor je zeer inhoudelijke review. Daar hebben we bij Max heel veel aan, daar wil ik je dan ook voor bedanken.
Achter de schermen zijn we hard bezig met het verbeteren van onze diensten.
Ik vind het vervelend om te horen dat de order niet is gelopen zoals je van ons zou mogen verwachten. Excuses daarvoor.
Nogmaals bedankt voor je waardevolle feedback.

Thomas - Max ICT Webcare

Scorekaart voor Max ICT B.V.

Qshops