AlgemeenVoor mijn buurman twee Barracuda 3TB schijven besteld. Via de pricewatch kwamen we bij Max ICT uit. Het stond ons tegen dat je niet als gast kon bestellen, maar vanwege de gunstige prijs en snelle levering alsnog een account aangemaakt en de HDs besteld.
VerzendingProduct was later dan verwacht, maar die oorzaak zou goed bij PostNL kunnen liggen, de product verzonden melding was vrij kort na de bestelling. Product was goed verpakt in bubbeltjesfolie en een doos.
KlantenserviceBeide schijven krijgen we niet geformatteerd. Daar waar de ene schijf nog opspint en iets van activiteit vertoont, daar doet de andere vrijwel niks. We hebben de schijven met een Synology, een iMac en een Windows PC geprobeerd te formatteren, maar alle platforms geven een foutmelding. Om die reden wilden we de schijven terugsturen en heeft mijn buurman een retour aangevraagd.
Deze is echter afgekeurd om een of meer van de volgende redenen:
-De aanvraag voor retourname is door onze leverancier geweigerd; de reden hiertoe kan zijn omdat het product speciaal besteld is [dit is hier niet het geval], of omdat de omloopsnelheid hiertoe te laag is [lees ik dit goed en betekent dit dat wanneer een product slecht verkoopt deze niet retour genomen wordt?]
-De staat van de goederen voldoet niet aan de gestelde eisen. [mogen we de schijven niet uit de verpakking halen om te installeren (en daarmee te ondervinden dat ze het niet doen?)]
Toen mijn buurman telefonisch om toelichting vroeg kreeg hij te horen dat hij niet geholpen kon worden omdat de verpakking geopend was. Mijn buurman lichtte toe dat we de schijven niet geformatteerd kregen, waarop de medewerker zei 'dat is wel heel wat anders dan u in de retouraanvraag aangegeven hebt'. Daar gaf hij namelijk aan dat de producten niet voldoen. Dat doen ze ook niet, want ze kunnen niet geformatteerd worden.
Max ICT verwees mijn buurman naar Seagate om het probleem op te lossen. Dat het product via Max ICT gekocht was en dat zij zelf eerst met een oplossing moesten komen was volgens de norse medewerker geen argument.
Naar aanleiding van deze review ben ik gebeld door Max ICT en is mij verteld dat de route via Seagate de snelste voor en juist in het belang van de eindgebruiker is. Jammer dat er bij de RMA afwijzing niet doorgevraagd is waarom het product niet voldoet, dat had een boel ergernis en tijd bespaard.
Beste BOMS®,
Ik begreep inderdaad van mijn collega dat er even contact met je is opgenomen voor de opheldering rondom het retourproces.
Ik wil je bedanken voor je inhoudelijke review, daar leren wij ook weer van.
Thomas - Max ICT Webcare