Belsimpel

Sinds begin februari tot eind maart ben ik bezig geweest met Bel Simpel om mijn telefoon gerepareerd/vervangen te krijgen.

Mijn toestel van twee maanden oud kreeg opeens blauwe strepen in het scherm en reageerde nog maar half. Ik heb daarop in december contact gezocht via facebook messenger. Garantie geval, ik kon het toestel opsturen. In verband met de feestdagen en vakantie in januari, heb ik mijn toestel in de eerste dagen van februari opgestuurd. Daarna begon het wachten, logisch. De reparatie is uitbesteed aan een ander bedrijf, waarbij je de stand van zaken kunt volgen online. Hier stond weken niets anders dan; wachten.

Toen ik dat toch wel lang vond duren, en er niet echt een stand van zaken wàs om te kunnen volgen, heb ik contact gezocht. Ging dit allemaal wel goed? Ja, wachten op onderdelen.

Na weer enkele weken leek me dit sterk. Waar moesten deze onderdelen wel niet vandaan komen??

Ik zocht contact met Belsimpel. Ik moest geduld hebben was de boodschap.

Na weer enkele weken en enkele belletjes/berichten, veranderde eindelijk de status van mijn toestel; Wordt niet meer gerepareerd, via Bel Simpel wordt een nieuwe gecrediteerd. Ik belde Bel Simpel met dit nieuws, maar zij wisten van niets. Ik moest wachten tot zij dit bericht ook kregen.

Na een week belde ik weer, maar nog niets. Ik nam weer contact op met het reparatiebedrijf, zij stuurden nogmaals de bevestiging dat ik een toestel gecrediteerd kreeg, nogmaals naar mijn email, niet naar Bel Simpel. Ik belde Bel Simpel weer, nee, het moest echt naar hen. We mailen ze wel even.

Na weer een week belde ik, is er al nieuws? Nee, nog even geduld…. Kunnen we je anders blij maken met een gratis hoesje? Daar heb je vrij weinig aan, een telefoonhoesje zonder telefoon.

Uiteindelijk heb ik me ontzettend boos moeten maken, om iemand hoger in de klantenservice te spreken te krijgen die mij een nieuw toestel stuurde. Eind maart had ik die eindelijk, na bijna 20 uur bellen, zeuren, mailen, geen belminuten meer, en dit alles zonder (leen) telefoon, via simkaart wissel in mijn werktelefoon.

Toen ik hier mijn misgenoegen over uitte was het niet anders dan: Tsja, het kan nou eenmaal even duren. Tsja, je hebt nu toch een nieuwe?

Mijn uitleg over hoe frustrerend dit proces is geweest, hoe klantONvriendelijk dit alles was, de miscommunicatie tussen Bel Simpel en het reparatiebedrijf mij ten nadele is geweest, afspraken van Bel Simpel (over terugbellen, gemaakte kosten declareren, etc etc) niet worden nagekomen, kreeg ik het antwoord dat zij mijn gesprekken allemaal gingen naluisteren en mij daarna zouden terugbellen, want dat geloofden ze niet.

Toen ik zelf (uiteraard) hier weer over terug moest bellen, na weer dagen niks horen, kwamen de woorden “ze hebben expres afspraken in het midden gelaten, dus u hebt geen gelijk, er is niets beloofd”.

Oftewel; ze zeggen alles precies zo, dat je op dat moment gesust bent, ophangt, en ze even van je af zijn.

Wat een klanten”service”.

Ik had al met meerdere medewerkers gesproken over het feit hoeveel kosten ik al heb gemaakt met er voor zorgen dat ik krijg waar ik recht op had (een nieuwe telefoon) en over hoeveel uren dit mij heeft gekost.

Er zou een tegemoetkoming in de onkosten mogelijk zijn, gericht op mijn abonnement kosten die ik door Bel Simpel zolang niet heb kunnen gebruiken. Mijn inziens naar alle maanden dat ik dus mijn telefoon heb moeten missen.

Bel Simpel vond dit onterecht, zij wisten niet dat het reparatie bedrijf er zo lang over had gedaan. Het is niet aan hun om te monitoren of het bedrijf waaraan zij het uitbesteden zijn werk wel doet. Typisch.

Ik mocht in mijn handjes knijpen met een maand tegemoetkoming, want dit was heel veel geld.

Voor Bel Simpel is 35 euro heel veel geld. Geloof jij het?

Enfin, beter iets dan niets.

Dit is 21 maart beloofd. Zou binnen twee dagen op mijn rekening staan. Je snapt het zeker wel, nog niets gezien.

Bedankt Bel Simpel!!

Meerdere beloftes niet nagekomen, zoals terug bellen en betalingen.
Soms zelfs schofterig behandeld aan de telefoon, gesprekken werden nageluisterd om te controleren of ik de waarheid wel sprak, moest me continue verdedigen in het proces omdat Bel Simpel halve afspraken maakt waar ze nadien op kunnen terugkrabbelen.

na het schrijven van deze review heeft belsimpel contact met mij opgenomen om een oplossing aan te bieden.

Scorekaart voor Belsimpel

Qshops