AlgemeenDe BelSimpel methode: "Ons team Verzenden & Bezorgen staat voor je in de startblokken. Zij zorgen ervoor dat je bestelling wordt klaargemaakt voor verzending. Ze halen je aankoop uit het magazijn, doen deze in een pakketje en doen een laatste controle. Daarna sturen we je bestelling naar je toe! We regelen het allemaal voor je. Je hoeft zelf dus niks te doen".
Vertaling naar de praktijk: "We vertellen je niet dat je na succesvolle betaling met creditcard óók nog 1 cent met iDeal moet betalen omdat we standaard jouw creditcard niet vertrouwen. We laten je status op "wordt ingepakt" staan zodat je zelf de klantenservice gaat bellen om te vragen wat eraan de hand is. Dan sturen we je pas een mail met de betaallink, want ook nadat je gebeld hebt vertrouwen we je nog steeds niet! Heb je dan betaald, dan laten we nog steeds de bestelstatus eindeloos op "wordt ingepakt" staan zodat we je lekker in onzekerheid laten over de levertermijn. Bel je ons nog een keer?". Dit gaat om een bestelling van een telefoon *zonder* abonnement.
Beloofde levertermijn wordt niet gehaald zonder communicatie over overschrijding van die levertermijn en met slechte communicatie over de reden daarvan.
KlantenserviceHelpt niet naar een echte klantoplossing, door naar erkenning van de fout aan de kant van de webwinkel de telefoon per spoedzending alsnog op tijd geleverd te krijgen.
Naar aanleiding van deze review heeft Belsimpel contact met mij opgenomen. De klantenservice van Belsimpel heeft de gang van zaken rondom mijn bestelling en soortgelijke creditcardbestellingen onderzocht. Ze erkennen dat uit de verstuurde mail niet duidelijk is dat er een extra iDeal betaling gevraagd kan worden om creditcardfraude tegen te gaan. Ze gaan de procedure verduidelijken. Verder is er in mijn geval iets fout gegaan, waardoor er niet direct een mail gestuurd werd waarin de extra betaling gevraagd wordt. Verder zitten er wat menselijke handelingen in het proces, zoals het verwerken van de € 0,01 betaling, zodat de bestelstatus niet direct aangepast wordt. Maar normaal gesproken zal dit de leverdatum niet vertragen.