AlgemeenIk heb een JVC GY-HM170 videocamera gekocht in Capelle aan den IJssel. Deze had ik zelf uitgezocht op basis van internet. Wat ik moeilijk vond was de keuze van de losse microfoon op de beugel van de camera, ik denk bij Kamera Express zullen ze dat wel weten. Al zijn ze niet de goedkoopste, maar dan kunnen ze dat goed maken met kennis.....
Video camera is compact dus ik wilde ook een compacte microfoon. Advies in winkel: RODE NTG-1 met kabels "Peppercable CAY2 XLR Male - XLR Female Cable 40cm". De microfoon zou niet te ver voor uit steken, kleinste xlr oplossing die er was, volgens de verkoper, die het nagevraagd had..
Thuis geprobeerd. Drama. Microfoon stak een eind uit, zeker 10 a 12cm voor de lens! Zie verder bij klantenservice.
De dag later de microfoon en kabels weer teruggebracht. Advies, door andere verkoper, als vervangende microfoon, aangezien ik graag een stereo oplossing had: Rode Stereo Videomic PRO Rycote. Waar dus een batterij in moet en een overloop kabel van 3,5 inch stekker naar xlr. En groot bovenop de camera.
Ik had zoiets, laat maar even, Ik ga me er zelf wel in verdiepen. De ideale oplossing gevonden (nog niet gekocht). Een Sony ecm-ms2, die kamera express zelf ook verkoopt, niet de goedkoopste overigens. Stereo, lichtgewicht, kort met 2 xlr aansluiting direct aan de microfoon. Dat zocht ik nu precies.
Ik ben dus niet te spreken over de vakkennis van de verkopers. Jammer!