Belsimpel

Mijn beoordeling van de webshop was totdat ik in aanraking kwam met de garantie kant van de shop enkel positief. Dit inzicht is veranderd, kijk onder het kopje klantenservice wat mijn ervaringen zijn.

Mijn ervaring was niet zo positief als ik gehoopt had.

Hierbij mijn onderbouwing:
1,5 jaar geleden heb ik een Samsung Galaxy S6 aangeschaft bij de Belsimpel webshop. Nu is recentelijk na 1,5 de LCD kapot gegaan/uitgevallen al liggend op het keuken blad, tijdens het bekijken van een YouTube videootje. Op de website van Belsimpel word je goed geholpen om je probleem aan te geven en een garantie claim te doen. En vervolgens je telefoon op te sturen voor reparatie. Tot hier niks dan lof.

Vanaf hier neemt het een andere wending. Vanuit Belsimpel wordt gebruik gemaakt van de 'gecertificeerde' Dynafix reparatie shop. Eenmaal de telefoon verzonden te hebben begon het al met de status op de website van Dynafix. Deze wordt niet echt bijgehouden, ondanks dat de telefoon na een dag al door PostNL al netjes geleverd was inclusief ontvangst handtekening, was de telefoon enkele dagen zoek en niet geregistreerd in het systeem van Dynafix. Na een kleine week ging de 'specialist' met de telefoon aan de gang (lees, er wordt nu eerst hard gezocht naar mogelijke redenen om onder de garantie uit te komen). Vervolgens heb ik bericht gekregen dat de analyse van mij telefoon als volgt was: omdat de rand van de telefoon wat krasjes had en dus gevallen was is daardoor mijn scherm kapot gegaan. Gezien het feit dat dit zeker niet het geval was en ik dat ook uitgebreid (meermaals) gecommuniceerd had veranderde er niks aan hun opvatting. Dit is echt de telefoon reparatie mafia ten top. Dan wel het lef hebben om een rekening van bijna 300 euro te sturen om het buiten de garantie te repareren. Dat is helemaal lachwekkend, de gemiddelde nette telefoon reparatie shop is 120 euro goedkoper... helaas kwam ik na een kleine zoekactie op Google er snel achter dat dit soort praktijken aan de orde van de dag zijn bij Dynafix en dat het een zeer slecht beoordeelde shop is. (https://nl.trustpilot.com/review/web.dynafix.com)
Ik heb de telefoon nu terug laten sturen zonder dat deze dus gemaakt wordt.

Om vervolgens weer met Belsimpel verder te gaan. Ze hebben nemen de analyse van deze 'specialist' over en menen dus ook dat mijn recht op garantie is vervallen. Ook het verzoek me dan tegemoet te komen voor een vervangend toestel werd aan de kant gelegd. Een shop die hele mooie woorden belooft aan de voorkant, maar wel zaken doet met Dynafix, waar de verhalen niet bepaald positief over zijn. Natuurlijk staat het internet al vol met spookverhalen dat garantie makkelijk aan de kant wordt geschoven. Persoonlijk had ik hier nog geen ervaring mee en ging van de goede intenties uit.

Update 30-05-18:
Na het plaatsen van de shop review hier op Tweakers.net werd ik een dag later gebeld door de klantenservice van Belsimpel. De klantvriendelijke klantenservice medewerker melde me eerst dat hij het jammer vindt dat het zo gelopen is. Echter kon hij ook niks aan de conclusie van de Dynafix shop doen. Ook werd me verteld dat ongeacht waar ik de telefoon ook gekocht had, je bij een Samsung telefoon met hardware probleem/reparatie altijd bij Dynafix uit komt. Dit is vrij spijtig... maar zoals de medewerker terecht zei, het is aan Dynafix om de telefoon te analyseren, niet Belsimpel.
Om me alsnog tegemoet te komen is er een mooie aanbieding gedaan waar ik dan ook op in ben gegaan.
Dit is dan ook de rede dat ik mijn review naar boven heb bijgesteld.

Het aanmaken/plaatsen van de review heeft Belsimpel bewogen toenadering te zoeken en zijn we samen tot een goede afsluiting gekomen.

Scorekaart voor Belsimpel

Qshops