ALTERNATE.nl

Bestelproces verliep redelijk soepel. Site vraagt je om gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken, maar dat is optioneel. Wat ze niet vermelden is dat als je dat niet doet, je geen toegang hebt tot verzend- of order informatie.

Doos kwam enkele dagen later dan verwacht aan (product was op voorraad, maar kostte toch een paar dagen?). Omdat ik geen account had aangemaakt, kon ik de order niet volgen.

Aftersales is langzaam, incompetent, en extreem klantonvriendelijk.

Na enkele dagen bleek het toetsenbord van de laptop defect - af en toe deden 4 toetsen het niet. Laptop teruggezonden - na meer dan een week kreeg ik bericht dat het 'defect niet was vastgesteld', en is de laptop zonder overleg weer naar mij verstuurd. Bij aankomst heb ik een filmpje gemaakt waarin het defect in de BIOS gedemonstreerd werd. Laptop weer naar alternate gestuurd, waarna ze het defect inderdaad wel zagen. Hun oplossing: windows opnieuw installeren.

Omdat het probleem niet opgelost was, heb ik geprobeerd de koop te ontbinden. Daar wilden ze niet aan meewerken. Uiteindelijk heb ik akkoord moeten gaan met 90% van mijn geld terug - dat was goedkoper dan een rechtszaak.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl