Coolblue.nl

Nadat ik had aangegeven dat mijn moeder was overleden kreeg ik via tweakers shop review toch nog een positieve reactie van Coolblue, nu stonden ze opeens wel klaar voor mij... Na enige mail wisselingen waarbij ik aangaf dat ik geen doos meer heb (wie bewaard zijn tv doos voor lange tijd in godsnaam) en de gebruiksaanwijzing, gaf zij aan dat het voor de gebruiksaanwijzing geen probleem is maar dat er voor de doos er dan 25% in mindering wordt gebracht, wat dus een kwart van het totaal bedrag af gaat... Al eerder gaf ik aan dat zij het apparaat niet terug hoeven te nemen, ik ben tenslotte 1 maand te laat, al eerder gaf ik aan daar zelf verantwoordelijk voor te zijn, maar dan nog, als je mij dan een optie bied om het apparaat terug te laten brengen en mij geld terug gaat geven, zodat ik de schulden kan betalen voor mijn moeder, ga dan ook niet meer moeilijk doen over een stuk karton!

Vooral die laatste zinnetjes vind ik nogal hard overkomen "is het de "plicht" van de klant"

Jammer, maar in vervolg kijk ik uit naar een andere webshop, want zo hoor je niet te praten als het om coulance gaat.

Hieronder een reactie van Coolblue:

Beste,

Wij bieden al de coulance aan door het retour nemen van je tv en het aankoop bedrag terug te storten. Normaal bieden wij reparatie of shoptegoed aan. Op moment dat je akkoord gaat met de koop overeenkomst is het de "plicht" van de klant om ook op de hoogte te zijn van de retour voorwaarden die helder op onze website staan vermeld.

S. van Coolblue
EHBO medewerkster, Emergency Hotline Employee.

Zoals eerder omschreven... ik vind het tegenstrijdig als je eerst coulance wilt toepassen vanuit het bedrijf maar dan wel regeltjes eraan gaat verbinden als alleen de doos een probleem is...

Beste, allereerst nogmaals bedankt voor je feedback. Wij vinden het erg jammer dat de e-mail van mijn collega in het verkeerde keelgat is geschoten. Dit is absoluut nooit onze bedoeling geweest en het spijt ons als dit verkeerd is overgekomen. Als je ervoor kiest om bij ons een product aan te schaffen, ga je ook akkoord met onze voorwaarden. Wij proberen altijd zo duidelijk mogelijk te zijn in onze communicatie en je kunt onze voorwaarden terugvinden op onze website. Het is aan de koper om deze voorwaarden zorgvuldig door te nemen, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Wij bieden onze klanten altijd een tevredenheidsgarantie van 30 dagen aan en in dit geval willen wij graag een uitzondering voor je maken. Echter, dient het product wel aan de retourvoorwaarden te voldoen. Als dit niet het geval is, kunnen wij enkel 75% van het volledige aankoopbedrag terugstorten. Uiteraard kan je het product ook bij ons ter reparatie aanbieden, zodat je binnen 2 tot 3 weken weer een goed product in huis hebt. Wij hopen dat je ons de kans geeft om dit naar behoren voor je op te lossen. Wij horen graag van je. Met vriendelijke groet, Coolblue

Scorekaart voor Coolblue.nl