AlgemeenIk stelde wenslijst samen via Tweakers. Megekko bleek de goedkoopste voor de meeste onderdelen waardoor ik het gros van mijn bestelling bij hen plaatste. Plaatsen van bestelling ging makkelijk evenals het betalen.
Enig verbeterpunt, voor mij, zou gratis PayPal ondersteuning zijn.
Levering vond, zoals beloofd, de eerstvolgende dag al plaats. Niets op aan te merken.
KlantenserviceIk bestelde een nieuwe Ryzen5 2600X samen met een X370 moederbord. Beiden kunnen perfect samenwerken voor zover de BIOS voldoende up-to-date is. Dat bleek bij levering echter niet het geval. Het systeem start niet op, waardoor ik zelf niet kan flashen.
Dit potentieel probleem was mij eerder al bekend, maar ik had gehoopt dat retail-borden ondertussen bijgewerkt zouden zijn. Niet dus.
Om de BIOS te kunnen flashen, dient een oudere CPU op het bord geprikt te worden. Jammer genoeg is er geen beschikbaar in mijn kennissenkring.
Megekko stelt voor om het bord te retourneren zodat zij de flash zouden uitvoeren middels betaling van EUR 15,00. Daarbovenop dien ik echter nog de (internationale) portkosten (en verzekering) te betalen. Dat is mij te duur waardoor ik mij nu tot AMD moet richten.
Het was mooi geweest mocht Megekko dit pro-actief bekeken hebben (ik vermoed dat dat ook bij hen een gekend probleem is) en mij daarvan op de hoogte hebben gehouden. Vandaar dus de score "goed" i.p.v. "uitstekend".