DataIO

De geheugenkaarten die DataIO verkoopt zijn meestal zeer scherp geprijst. Heb er al meerdere gekocht en deze worden snel verzonden. Echter schrijf ik deze review vanwege de ervaringen met de klantenservice, want daarover niets dan lof!

Ondanks dat ze zelf adviseren om niet voor reguliere briefpost te kiezen (omdat dit niet traceerbaar is en langer kan duren) heb ik daar altijd wel voor gekozen en nooit problemen mee gehad. Iedere keer keurig op tijd geleverd.

Ervaring 1: twee geheugenkaarten besteld, maar deze waren niet direct leverbaar. Dat stond misschien verkeerd op de website, of had ik overheen gekeken, maar daar was ik me hoe dan ook niet van bewust. De volgende dag belde DataIO met de mededeling dat de kaarten niet direct leverbaar waren en of ik misschien twee vergelijkbare kaarten van een ander merk wilde die hetzelfde geprijsd waren. Daar ben ik toen akkoord mee gegaan en de volgende dag had ik de kaarten in huis.
Ervaring 2: onlangs ging een geheugenkaart die ik een jaar en negen maanden geleden gekocht had defect. Kon er geen data meer naar schrijven en formatteren ging ook niet meer, maar data lezen kon wel nog. Via RMA aangegeven dat ik niet zeker wist of dit onder de garantie viel en had bovendien de verpakking niet meer. De volgende dag reactie met een aantal criteria om vast te kunnen stellen of de kaart echt stuk was en als dat zo was dat ik 'm goed verpakt op mocht sturen. Uit de criteria bleek de kaart inderdaad stuk, dus opgestuurd in een SD-kaart doosje dat ik zelf nog had liggen (zat er oorspronkelijk niet bij). Twee dagen later een (nieuwe) vervangende geheugenkaart in de bus, ondanks dat de prijzen voor SD-kaarten intussen bijna 2x zo hoog zijn dan twee jaar geleden. Én tegen alle verwachtingen in ook mijn SD-kaart doosje retour!

Scorekaart voor DataIO