MediaMarkt

Bij een keuze tussen de veelvoud aan webshops is naast de prijs de levertijd het belangrijkst. Niet voor niets heeft dit een eigen icoon in de pricewatch. Als iets op voorraad is en de volgende dag geleverd wordt dan reken je daar op en moet je daar op kunnen vertrouwen. En dat kan dus helemaal niet bij de Mediamarkt. Al drie keer op rij om onduidelijke redenen 3 dagen tot bijna twee weken moeten wachten op een product. Tussentijds annuleren kan ook niet. Dat mag je doen als de bestelling geleverd is!

De status van je verzending op de site of de app is waardeloos. Blijft heel lang staan op verzending van of naar een of ander magazijn. Je hebt geen idee waar het uithangt tot het plots geleverd wordt. En dan zelfs na levering blijft de status vaak hangen. En levering de volgende dag? Als je geluk hebt, maar zonder opgaaf van reden kan de levering zomaar vertraging oplopen.

De helpdeskmedewerkers zijn zeker vriendelijk en reageren relatief snel. Je hebt er alleen helemaal niets aan. Zij kunnen niets meer dan dat je zelf ook online kunt zien. Iets doorgeven aan een andere afdeling, maar dan zonder zekerheid dat er ook iets mee gebeurt. De mails die je vervolgens krijgt zijn ook onbetrouwbaar. Zo kreeg ik (op mijn verzoek) een bevestiging dat een bestelling geannuleerd was (kon bij uitzondering geannuleerd worden tijdens bestelproces omdat product toch niet op voorraad bleek te zijn en ze niet wisten wanneer het weer op voorraad zou zijn), en dat mijn geld binnen 5 dagen terug gestort zou worden. Volgende dag de melding dat mijn bestelling opgehaald kon worden!

Scorekaart voor MediaMarkt