ALTERNATE.nl

Website is verouderd, beloofd al jaren functionaliteit die maar niet komt (bijv. RMA-overzicht), lastig om dingen te vinden (sommige schermen noemen plekken op de website zonder een link te geven, maar de plek in kwestie is niet te vinden.

Verder is mijn retour-proces niet geheel vlekkeloos verlopen. Zie "Klantenservice" voor toelichting.

Niet heel veel over te zeggen, bestelling ging goed, bezorging de volgende dag zoals beloofd en goed verpakt.

In principe ben ik tot deze score gekomen op basis van twee punten:

1. Snelheid
Hier krijgen ze iets coulance vanwege een stukje tekst die ze onder elke mail zetten:
"LET OP: Wegens drukte kan het antwoord op uw email langer op zich laten wachten dan wat u van ons gewend bent. "
Desondanks is het wel echt dramatisch langzaam. Met deze waarschuwing verwachtte ik responstijden van 2/3 dagen. Geen weken. Weken aan reactietijd is in mijn ogen altijd onacceptabel en moeten ze gewoon meer mensen aannemen om de drukte te accomoderen. Vervolgens nog 10!! dagen tussen de ontvangstbevestiging van mijn retour en eerste reactie daarop.

2. Retourproces
De eerste reactie op mijn retourproces was een mail terug dat ze schade hadden ondervonden aan het door mij teruggestuurde product. Ze wouden hiervoor €20,- in rekening brengen.

Het ging in dit geval om een Asus ROG Centurion 7.1, waar een koptelefoonstandaard bij komt. Deze standaard is niks anders dan een gebogen stukje plastic met een logo erop. Door de oppervlakte heel erg gevoelig voor krassen.
Helaas was ik niet slim genoeg om foto's te maken van het door mij ontvangen product om aan te tonen dat deze krassen al aanwezig waren op het door mij ontvangen product. Mijn vermoeden is dan ook dat het om een refurbished product ging.

Dit heb ik aangegeven in mijn mail, waar ik tevens ook akkoord ging met de €20,- omdat ik na al het wachten dit bedrijf al helemaal zat was. Ik wou gewoon mijn geld terug. Dat ik het had aangegeven in de mail doen ze niks mee, ze negeren het gewoon.

Enige tijd later, krijg ik de terugbetalingsbevestiging, ze hebben helaas €26,- ingehouden. Ik zou er achteraan kunnen gaan, maar met de huidige snelheid zou ik daar pas volgende maand een reactie van krijgen, dat was het me gewoon niet waard.

Ik hoop dat anderen een betere ervaring hebben met dit bedrijf, voor mij nooit meer.

--------------------------

Wijziging na reactie Alternate: De €20,- waardevermindering is teruggeboekt na een kort overleg met de alternate medewerker die op deze review reageerde. Communicatie hier ging beter en sneller dan ik met de normale support ervaarde. Beetje jammer dat het via een review moet gebeuren, maar desondanks een goed initiatief.

Beste Ikkerens,

Het spijt ons te vernemen dat je serviceafhandeling zo lang heeft moeten duren en dat deze niet naar wens is verlopen. Kun je ons wat details sturen in een privébericht? Dan kijken we graag even wat er gebeurd is.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl