MediaMarkt

Laptop aangeschaft tijdens de BTW dagen. Laptop was veel zwaarder dan de specificaties. Andere laptop besteld, ook bij de mediamarkt. Hierna de eerst laptop voor retour aangemeld. Niet aan toegekomen om hem netjes te resetten en op te poetsen. Van te voren telefonisch contact opgenomen om te vragen of dit haast had. De termijn zou 28 dagen zijn, de dag van verzenden telt.

Wat er vervolgens gebeurd had ik werkelijk waar niet verwacht. Ik krijg ineens een mail dat mijn laptop ter reparatie is aangeboden en ik na circa 20 dagen weer informatie ontvang. Bij navraag hoe dat zit bleek dat mediamarkt niet naar de verzend datum kijkt, niet naar de ontvangst datum, maar na de datum waarop mediamarkt de moeite heeft genomen het pakket te behandelen. Dus in plaats van 21 zou dit ineens de 23e zijn terwijl de track & trace zegt dat mediamarkt het pakket de 22e heeft ontvangen. Dit gaat haaks in tegen wat van te voren is gemeld.

Beleid van de mediamarkt is voor mij echt niet te begrijpen. Als je al een conflict met je klant wil opzoeken over of iets binnen de 28 dagen valt (een periode die ze zelf verzonnen hebben buiten de wettelijke 2 weken), waarom ga je dan iets als reparatie aanmelden. Een nieuw product is niet te repareren... Onwijze verspilling van geld, tijd en energie.

Voor 2500 euro tijdens de BTW dagen gekocht. Mocht mediamarkt dit niet op een snelle en prettige manier oplossen en mij dit veel moeite gaan kosten dan was dit echt de aller laatste keer dat ik iets bij de mediamarkt heb besteld.

Goed verpakt met lucht kussentjes.

Moment dat ik daadwerkelijk terugstuur krijg ik de volgende mail:

'Wij hebben jouw PAVILION X360 14-BA125ND voor reparatie ontvangen. De reparatie is in behandeling genomen onder reparatie nummer MM25929471 en zal ongeveer 20 dagen in beslag nemen (met een maximum van 30 dagen). Zodra wij meer informatie hebben zullen wij je hierover berichten.
Indien het defect niet te wijten is aan het product zelf kunnen er kosten in rekening gebracht worden. Je zult voordat het artikel wordt gerepareerd hierover gecontacteerd worden. Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Heb je verder nog vragen? Wij helpen je graag!'

Vervolgens aangegeven dat er vermoedelijk een fout is gemaakt omdat ik een retour had aangemeld. Reactie:

'Bedankt dat je contact hebt opgenomen met MediaMarkt. Volgens onze informatie heb je de laptop op 25-1-2018 ontvangen. Op 23-2-2018 hebben wij deze retour ontvangen. Dit valt niet binnen de 28 dagen retour termijn voor een club lid. Daarom is deze laptop ter reparatie aangeboden. Zodra er meer bekend is van de reparatie, zullen wij je informeren. Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Heb je verder nog vragen? Wij helpen je graag!'

Hoezo ga je een retour die volgens de mediamarkt te laat is automatisch omzetten in een reparatie??? Onbegrijpelijk hoe je van een ingezonden product met een retour label met daarop een incidentnummer, datum, reden van terugsturen, enz een repratie order gaat maken. Puur omdat mediamarkt van mening is dat dit buiten het beleid valt.

Als dit al zo was, was niet zo, dan neem je contact op met de klant. Wat je niet gaat doen is een hagelnieuw product proberen te 'repararen'.

Uberhaupt snap ik niet waarom je een klant die twee laptops besteld (en een telefoon, tablet, enz) en er 1 terug stuurt tegen je in het harnas wil jagen. Daar win je als bedrijf uiteindelijk helemaal niets mee.

Scorekaart voor MediaMarkt