AlgemeenRecent had ik een paar bestellingen bij Azerty gedaan.
Mijn eerste bestelling was een coffeelake systeem voor 960 euro.
Alles was netjes ingepakt, niks beschadigt en op tijd.
Iets later sneuvelde mijn GPU en bestelde ik een 1060 GTX voor 390 Euro bij Azerty.
Azerty gebeld en mij verontschuldigt en aangegeven dat ik liever een 1070 TI wou bestellen bij hun voor 549 Euro.
Hun vriendelijk verzocht of zij wel wat haast konden maken met het terug storten van het bedrag, de verkoper was sympathiek en beaamde mijn wens.
De kaart een dag erna teruggestuurd.
Na 1 week contact opgenomen met Azerty over de terugboeking, en werd mij verteld dat zij vandaag of uiterlijk eind van de week het bedrag zouden terug storten.
Niks meer vernomen van Azerty en geen terugboeking.
Na een mailtje stortte Azerty het bedrag na 16 dagen op de rekening van iemand anders.
Het bedrag werd de zelfde dag terug geboekt, verder niks meer vernomen van Azerty.
Uiteindelijk heeft het 21 dagen, 2 mailtjes en 2 telefoontjes gekost om het bedrag terug te krijgen op mijn rekening.
Wel hebben de medewerkers van Azerty mij beleeft te woord gestaan, en fouten zijn menselijk.
Echter vind ik het vervelend om er achter aan te moeten bellen.
Van uit hun zelf was er geen initiatief om dit op te lossen, ook kreeg ik geen notificatie dat ze het bedrag hadden terug gestort.
Door het tekort aan GPU's heeft Azerty de 1070 ti nog niet kunnen leveren, iets waar zij zelf weinig aan kunnen doen.
Op het moment van aankoop stond er een blauwe stip achter, dit betekent dat het meer dan 10 werk dagen kan duren.
" Er is minimaal één leverancier die aangeeft het product nog te kunnen leveren"
Twee weken later was deze verandert naar onbekend.
"er is op dit moment geen leverancier die een vaste toezegging kan doen."
Na 22/17 werkdagen Azerty gebeld en gevraagd of ze meer wisten , sinds de status van de kaart nu op onbekend stond.
De werkneemster vertelde mij dat dit het zelfde was, ondanks de website duidelijk aan geeft dat dit niet het geval is.
Ik vroeg haar of Azerty bereid zou zijn mij een alternatief te bieden indien Azerty niet in staat zijn om de kaart binnen 1.5 maand te leveren.
Azerty was vrij duidelijk, ik zou het verschil zelf moeten betalen want ik had de kaart 'goedkoop ingekocht'.
Azerty schroeft zelf de prijzen voor sommigen kaarten met 100-200 Euro omhoog, terwijl zij en hun leveranciers geen garantie kunnen geven dat zij deze kaart ook werkelijk kunnen leveren.
Wanneer je een klant na 1.5 maand een toezegging doet voor een alternatief, ondanks de kosten is dat een stukje extra service.
Voor mij als klant is het plezierig om te weten dat ik in ieder geval een product krijg en niet mijn tijd verspil.
Vooral na het incident met het terug boeken van de 390 Euro zou het netjes zijn geweest.
Mijn ervaring is wanneer Azerty het product heeft is er geen enkel probleem, ze zijn in de regel ook zeer beleeft.
Alles daar buiten vind ik een stuk minder.
Alles is goed verpakt en als ze het hebben komt optijd aan.
KlantenserviceGemixte gevoelens.
Goedemiddag,
Bedankt voor uw feedback. Door middel van feedback kunnen we namelijk onze dienstverlening verbeteren.
Er is inmiddels contact geweest om dit met u op te lossen.
Nogmaals onze excuses voor het ongemak.
René Jansen
Azerty Verkoop