AlgemeenAfhandelingen van producten in backorder laten veel te wensen over. Producten die al twee weken binnen zijn, maar wat niet gemeld wordt. Producten die gewoon telkens op de site als voorradig verschijnen, maar kennelijk niet naar de klant worden doorgestuurd. Inruilen: uiterste prijs van hoofdkantoor kon nog makkelijk omhoog, maar blijft eigenlijk ver achter. Vergelijken van verkoop occassions van dezelfde modellen in dezelfde staat geeft een marge van bijna 40% aan (ik krijg zo'n 40% minder voor m'n inruil dan waar zij het voor verkopen). Marge oké, maar tel er de marge voor de aanschafwaarde van de nieuwe producten bij en eigenlijk word je gewoon uitgekleed. Enfin, ben zelf akkoord gegaan, maar wilde wel zeggen dat je van de inruilwaarde niet veel moet verwachten. Een D3s met 30k shuttercount, D800 met 13K shuttercount en A7r-ii met nog geen 1000 shuttercount + een berg nieuwstaat lenzen voor de nikons had echt zeker 10% meer op moeten leveren.
VerzendingInruilen van D3s, D800, A7r-II, 24-70VR, 70-200VR-II, 105mm en nog wat lenzen. Erg lage prijs voor gekregen bij inruil voor RX10-IV en A7R-iii + 24-105mm, zitakon 50mm f0.95 en FE 12-24 f4, maar soit. Geen gedoe zelf met verkopen. Heb nog 2200 euro bijbetaald. 24-105 en 50mm waren niet leverbaar in het filiaal, maar wel voorradig op de site. Kwestie van een dag zou je denken, maar nee. 3 weken later maar eens gemaild en toen bleek dat de lenzen al twee weken in het filiaal klaar lagen. Niets gehoord. Volgens de klantenservice was het bizar dat ik niets gehoord had, want zo'n mailtje gaat 'automatisch'. Kreeg van het filiaal wel excuses, want toch vergeten de mail te sturen, en als goedmakertje een geheugenkaartje. Netjes, een fout kan immers gemaakt worden. Niet zo netjes van het hoofdkantoor dat me min of meer voor leugenaar uitmaakt. Echter ook een extra accu (NP-FZ100) besteld. Niet voorradig, ook niet online. Na weken wachten zie ik 'm nu echter steeds weer leverbaar op de site, om aan het eind van de dag weer uitverkocht te zijn. Mail naar het filiaal levert op dat de ik 'zoals afgesproken bericht ontvang als de accu leverbaar is'. De toonzetting klinkt geïrriteerd. Vandaag is de accu gewoon wéér op voorraad, maar ik hoor wéér niets van filiaal Zwolle. Zojuist wéér gemaild met de klantenservice of ze misschien toch een order die al een maand geleden is gedaan kunnen voorzien van de spullen voordat ze die in de vrije verkoop op de site knallen. Ben benieuwd. Op een inruil van 7500 euro (die voor minstens 10 a 11K in de verkoop zal gaan - ze maken minstens 30% op inruil werd me verteld) en een order van bijna 10.000 euro (waar ook zomaar 20% marge op zit) mag er wel iets meer service worden gegeven.
KlantenserviceZie het relaas hierboven. Laten niets horen als je bestellingen voorradig zijn (en gooien het gewoon in de verkoop!), maken je min of meer uit voor leugenaar. Ze reageren wel snel doorgaans, maar de hele toonzetting klinkt alsof je niet zo moet zeuren, en dat het probleem bij jezelf ligt.
Ik koop voortaan weer gewoon bij CameraNU. Rij wel een stukje verder.