Megekko

Op zondag 4 februari in de middag via Pricewatch terecht gekomen bij Megekko voor het bestellen van werkgeheugen (setje van 2x 8GB SODIMM DDR4 voor in de laptop). Ze waren niet de goedkoopste in de pricewatch maar hoorde uit vriendenkring positieve berichten over deze winkel en ook vele reviews op tweakers waren positief. De website gaf aan dat er van het bestelde werkgeheugen 2 stuks uit voorraad leverbaar waren en dat de levertijd 3 dagen zou zijn (dus woensdag binnen zou komen). Product besteld en meteen betaald via iDeal en een paar minuten later kwam de e-mail binnen 'bestelling succesvol ontvangen'

Maandagavond krijg ik om 18:04 een mailupdate
'De producten die nog niet op voorraad zijn, zijn besteld bij onze leveranciers.
Wij zijn nog steeds voornemens de bestelling op 07-02-2018 bij je te leveren.'
Vreemd want de website gaf zondag aan da het product op voorraad was, maar goed.. de bestelling zou moeten komen op de 7e.

Dinsdagavond om 18:03 weer een mail
"Ondanks onze inspanningen hebben wij helaas nog geen nieuwe leverdatum beschikbaar. Echter, zodra wij nieuwe informatie hebben zullen wij je direct een update geven wanneer je jouw bestelling in huis hebt. "

Woensdagmiddag ontvang ik een mail vanuit de klantenservice waarin mij ineens verteld wordt dat het product niet meer leverbaar is.. Of ik een ander alternatief op de website wil uitzoeken is de vraag in de mail. "Wij zouden je willen verzoeken om een alternatief product op onze website uit te zoeken.
Let hierbij op dat het alternatieve product direct uit eigen voorraad leverbaar is, zodat we de order zo snel mogelijk aan je kunnen leveren.
Producten die uit eigen voorraad leverbaar zijn staat op onze website vermeld met de status:
“Uit eigen voorraad leverbaar” met een levertijd van 1 dag.
Het alternatieve product kan niet aan je bestelling worden toegevoegd wanneer dit product speciaal bij onze leverancier voor je besteld moet worden. Deze producten staan op onze site aangegeven met de status ” Uit voorraad leverbaar” en hebben altijd een levertijd van minimaal 2 dagen.
Wij vernemen graag welk product je als alternatief zou willen ontvangen, zodat wij je order kunnen aanpassen en we je bestelling z.s.m. kunnen versturen.
Onze excuses voor het ongemak."

Hier begint de ergenis dus echt, blijkbaar maakt Megekko verschil tussen uit voorraad leverbaar en uit eigen voorraad leverbaar. Lekker verwarrend voor de consument en ergens ook misleidend.

Netjes contact opgenomen door middel van een reply op de mail met daarin het volgende:

"Bedankt voor je bericht. Erg vervelend om te lezen dat het product niet meer leverbaar is, dit was op moment van bestellen niet aan de orde, sterker nog jullie hadden het product op dat moment in huis. De koopovereenkomst die ik met jullie heb gesloten gaat om 2x 8Gb DDR4 SODIMM voor een verkoopprijs van 104.95 (exclusief verzendkosten), ik mag aannemen dat jullie mij nu een gelijkwaardig of beter alternatief gaan leveren voor de overeengekomen prijs?

Ik hoor dus graag vanuit Megekko welk product mij geleverd kan worden ter compensatie van dit ongemak."

Inmiddels zijn we meerdere mailtjes verder en begint het een welles nietes spelletje te worden waarbij Megekko eenzijdig de order heeft geannuleerd zonder mijn goedkeuring.

Hoewel ze snel reageren op mails, reageren ze inhoudelijk niet op de vragen die je ze stelt. Vanuit mijn kant een aantal producten als alternatief aangeboden en zelfs water bij de wijn gedaan door wat meer te willen betalen. . 129,95 zou de afgesproken prijs worden. Krijg je vervolgens een DDR4 kit voorgesteld, niet eens in SODIMM waardoor het een waardeloos alternatief is. Dus netjes gereageerd met het feit dat het product niet gelijkwaardig is op basis van vorm/specificaties dus een tegenvoorstel gedaan met een juist product. Prijsverschil vonden ze te groot dus kan niet.. Nogmaals mijn beklag gedaan bij de klantenservice en aangegeven niet akkoord te gaan met het alternatief. Hen ook gewezen op de koopovereenkomst en dat ze het overeengekomen product of een gelijkwaardig alternatief moeten leveren. Zonder resultaat waarop ik een geautomatiseerde mail ontvang dat de bestelling is geannuleerd met kort daar achter aan een mail van de klantenservice.

"Erg jammer dat we niet tot een oplossing hebben kunnen komen samen. We hebben de bestelling zojuist geannuleerd en het aankoopbedrag wordt binnen 3 werkdagen teruggestort op je IBAN rekeningnummer. Uiteraard ben je vrij om je klacht bij Stichting Webshop Keurmerk neer te leggen. Wij zullen hierover vanzelf bericht gaan ontvangen."

Kortom een zeer merkwaardige manier van aftersales..

Scorekaart voor Megekko