Max ICT B.V.

Max ICT heeft scherpe prijzen maar daar is ook alles mee gezegd. Alles lijkt soepel te gaan van het bestellen tot en met het betalen en dan begint de ellende. Mijn order bestond uit een aantal HDDs, order geplaatst en netjes betaald met ideal. Eerst volgende werkdag een bericht dat de order in behandeling is genomen. Later die middag een factuur, dus dat lijkt goed te gaan. De aangekondigde levertijd was: "op voorraad, 1-3 dagen".

Dan, na bijna 48 uur na het plaatsen van de order, een bericht: "Helaas hebben wij zojuist vernomen dat het door uw bestelde product niet meer voorradig is en ook niet meer bij onze leverancier te bestellen is." en dat het aankoopbedrag wordt gecrediteerd. Ongelofelijk, waar is dan de levertijd indicatie voor op de website.

Direct na de annulering van de order telefonisch contact opgenomen met de klantenservice en gevraagd om meer uitleg. Mijn inziens gaat het om een vrij standaard harddisk welke overal gewoon leverbaar is. Raar verhaal dus van de leverancier. Nick zou het gaan uitzoeken en mij per mail laten weten hoe en wat. Hij zou kijken of hij ze in backorder kon zetten.

Na 24 uur nog niks gehoord en dus weer gebeld. Deze collega kon niks van mijn belletje terugvinden en zag geen openstaande acties op mijn order.. lekker dan. Jeffrey zegt dat hij het direct gaat uitzoeken en zal het per mail laten weten.

Weer 24u later, nog niks gehoord dus weer gebeld. Karim vertelt dat de leverancier geen duidelijkheid kan geven over de harddisks en adviseert ze elders te bestellen. Top jongens!

Overigens was mijn HDD ineens van de site verdwenen maar de disk staat nog wel vrolijk aangekondigd in een NAS en HDD combi met een levertijdstatus van "direct leverbaar". Schiet mij maar lek. Wat een prutsers.

Dit was mijn eerste en laatste ervaring met Max ICT. Wees gewaarschuwd als je hier iets wilt gaan bestellen. Ik bestel hier nooit meer.

UPDATE: Nog geen week later staan mijn HDDs gewoon weer op de site. Voorraad indicatie is 1-3 werkdagen, 4790 stuks op voorraad. Het verhaal wat ik vanuit Max ICT te horen kreeg over “voor onbepaalde tijd niet leverbaar, nee niet op backorder te zetten” klopt dus geen zak van.

Deze webshop liegt over de beloofde levertijden. Op voorraad betekend niet op voorraad bij de webshop. Ze hebben een vreemde constructie met een leverancier waar kennelijk geen duidelijke afspraken mee zijn gemaakt. Ook worden producten als direct leverbaar aangekondigd terwijl de klantenservice zegt dat ze voor onbepaalde tijd niet leverbaar zijn.

Fijn dat je kan bellen en iemand aan de lijn krijgt maar er wordt tot twee keer toe een reactie beloofd per mail die uitblijft en mijn call van de vorige dag kan niet worden teruggevonden. Na drie belletjes heb ik nogsteeds geen duidelijkheid over mijn order.

De communicatie vanuit Max ICT is waardeloos, en wil je duidelijkheid dan moet je het zelf gaan halen. Proactief je klanten informeren over hun order zit er niet bij.

Scorekaart voor Max ICT B.V.

Qshops