AlgemeenIk belde de klantenservice vantevoren op om te vragen hoe ze omgingen met retour sturen als de aankoop als zzp'er op bedrijfsnaam gedaan is, ik was hier namelijk logischerwijs huiverig voor gezien dat de "wet koop op afstand" niet geldt voor bedrijven, en het soort product wat ik wilde bestellen (een 4k wide gamut monitor) Er werd me gelukkig verteld dat ze mij niet anders zouden behandelen dan een particulier en ik gewoon dingen kon terugsturen als ze niet bevielen.
Daarom alleen al hebben ze nu bij mij een streepje voor en bestel ik er de volgende keer weer. En het bleek ook nodig;
Ik heb de laatste maand 4x een monitor besteld en weer teruggestuurd met uiteindelijk maar mijn geld terug, dus vaak contact met klantenservice en 4x retourproces doorlopen, hiervoor niets dan lof, dit gaat ook snel en simpel, ook is het geld snel weer op je rekening, erg fijn.
De problemen met de monitoren kwamen verder door Asus en BenQ (quality control imho dramatisch) en reken ik Coolblue verder niet aan. Wel heb ik nu dus meerdere aankoopervaringen die me vertrouwen gaven in toekomstige aankopen bij deze winkel.
Bestellen gaat soepel, site is overzichtelijk en werkt goed. Ook fijn dat er continu update mailtjes en sms'jes gestuurd worden. Het is jammer dat ze geen andere merken die ik op het oog had in de shop hadden (nec, hp, dell)
Mijn conclusie is dus: waren alle winkels maar zo snel, soepel en servicegericht.
Levering snel, ook op zondag is fijn. Kunnen ophalen in een store is ook fijn. Als er hier wat niet helemaal 100% gaat ligt dat vaak aan PostNL en niet aan Coolblue (bijv, slechte statusupdates op de track&trace pagina als het druk is, al is PostNL wel mijn favo vervoerder)
Altijd vriendelijk (soms tot het hilarische aan toe maar dat is ok als de service goed is), deden nooit moeilijk, ik hoefde nooit echt lang te wachten en doordat ze je nummer herkennen hebben ze meteen jouw order voor zich.
Enigste foutje was dat bij retour 3 ik wilde wachten tot dezelfde monitor weer leverbaar was en dit aangaf, alleen kreeg ik mijn geld toen (snel) terug en moest ik zelf weer bestellen. Maarja een reset van de 30 dagen retourperiode kan ook geen kwaad