Staples.nl

Het proces t/m de betaling ging prima. De prijs voor de hdd die ik wilde was goed, betaling met creditcard zonder extra kosten.

Op de website stond, "Voor 17:00 uur besteld: Levering volgende werkdag". Ik bestelde rond 17:45 maandagavond, dus verwacht ik de levering pas op woensdag. Maandagavond keurig een bevestiging ontvangen.

Woensdagochtend nog *geen* verzendbevestiging ontvangen, dus belde ik naar hun helpdesk, want ik wil weten of ik thuis moet blijven. Netjes te woord gestaan, maar werd verteld, "disk wordt direct door een van onze leveranciers geleverd, helaas krijgen we van hen geen verzendinformatie, ook niet met welke pakketdienst het wordt verstuurd. Maar u mag er vanuit gaan dat het vandaag geleverd wordt. Anders belt u morgen en kunnen we contact met de leverancier opnemen". En verder, "Ja, we krijgen heel klachten hierover, al sinds ik hier werk, dus ik neem aan dat ze hier aan werken." Niet dus.

Woensdag niets ontvangen, donderdagochtend weer gebeld, de eerstelijnssupport kan de verzendinfo niet direct opvragen, er wordt een ticket aangemaakt en de tweedelijnssupport belt met de leverancier... "Hopelijk hoort u vandaag het antwoord." Hopelijk... tja, daar heb ik niks aan.

De 'echte' winkels vind ik prima, maar hun online winkel is echt HOPELOOS achterhaald. Hoe moeilijk is het om mijn contactinfo aan die leverancier door te geven zodat die mij de verzendinfo kan verstrekken? Webwinkels als Bol en Amazon doen het al jaren. Ik kreeg betere communicatie van Hot Orange in 2002 dan wat ik 15 jaar later van Staples krijg.

Heb je haast? Dan moet je absoluut niet via hun website bestellen.

Netjes te woord gestaan, maar eerstelijnssupport kan mij de verzendinfo niet geven, en ze kunnen ook niet direct met de leverancier bellen. Ze maken een ticket aan voor tweedelijnssupport. Ze kunnen geen indicatie geven van hoe lang het duurt, of dat ze überhaupt de verzendinfo kunnen geven... "Hopelijk hoort u vandaag het antwoord." Ik heb echt medelijden met helpdeskpersoneel die zo klem wordt gezet door hun organisatie. Als helpdeskmedewerker wil je je klant helpen, maar Staples maakt het onmogelijk.

Rond 13u45 werd ik door Staples tweedelijnssupport teruggebeld: De HDD werd *niet* van een externe leverancier maar gewoon uit hun eigen magazijn verstuurd - het verhaal van eerstelijnssupport over een externe leverancier noemt hij dan "merkwaardig". De HDD is vanwege het slechte weer een dag later dan gepland verstuurd. Hij kan volgens eigen zeggen zien dat het pakket vandaag door DHL wordt geleverd en komt met een vaag verhaal over een bulk-DHL-verzending waarvoor ze geen individuele track-en-tracenummers hebben maar wel handtekeningen voor ontvangst terugkrijgen... maakt geen integere indruk bij mij.

Scorekaart voor Staples.nl

Thuiswinkel Zakelijk