ALTERNATE.nl

Kort gezegd: besloot voor 129 euro een MSI Z170A MPOWER GAMING TITANIUM te kopen, wat te mooi was om waar te zijn...

Website is overzichtelijk en duidelijk, maar mist een goede omschrijving van de voorwaarden en het product. Heel veel regels zijn niet duidelijk omschreven, kwam ik tijdens overleg met de helpdesk achter. Daarnaast maakt de helpdesk het bedrijf niet klantvriendelijker, maar eerder onvriendelijker...

Moederbord was uitstekend verpakt, behalve dat het op de luchtkussens lag en niet er tussen. Het pakketje werd dus niet aan alle kanten goed beschermd.

Het moederbord dat ik kreeg, de MSI Z170A MPOWER GAMING TITANIUM, was Dead On Arrival. Dit moederbord zou mijn oude MSI PC mate Z170 vervangen, voor o.a. beter geluid en de mogelijkheid om mijn 6600K nog wat extra pit te geven. Helaas bleek de nieuwe MSI bord totaal niet op te starten met dezelfde onderdelen. Alternate gelijk hierover gecontacteerd en heb meteen een retourformulier toegestuurd gekregen. Tot dusverre ging het best netjes. Toen kreeg ik ineens een bericht dat er koelpastaresten waren geconstateerd op het bord. Dat zou worden schoongemaakt, maar kost 25 euro. Het kon de reden van defect zijn... wat al raar is want koelpasta geleidt geen stroom. Tevens was de manier waarop dit werd vermeld zeer klantonvriendelijk. Het kwam over alsof ik een moord had gepleegd. Daarnaast was er geen alternatief dan het bord in te nemen en geld terug te storten. Maar goed, snap ook wel dat Alternate hier werk van heeft. Hiermee ben ik akkoord gegaan en heb de voorwaarden doorgelezen. Er werd mij beloofd om 104 euro van de 129 euro terug te krijgen, wat uiteindelijk 96 euro was. Zonder enig overleg is het bedrag nog eens naar beneden gesteld. Ze hebben nog extra kosten erbij verzonnen, zodat ze meer kunnen verdienen.

Normaliter ben ik van Alternate gewend dat beloftes in de e-mail worden nagekomen. Gezien dit niet het geval is en ik als klant door een bedrijf benadeeld wordt, voel ik mij toch bedrogen. Mede omdat het bord DOA is, geen alternatieve optie is voorgesteld en het gestorte geld minder is dan afgesproken zonder enig overleg. Daar bovenop geteld is de helpdesk zo klantonvriendelijk dat ik deze shop nu met rust laat en alternatieven ga zoeken.
Jammer, maar mijn positieve ervaring is inmiddels in duigen gevallen.

Hi Roland_gg,

Wat vervelend dat het uiteindelijke bedrag afwijkt van wat mijn collega je gemeld heeft. De betreffende collega zal je contacteren met een oplossing.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl