Azerty

Bestellen gaat gemakkelijk, productinformatie voldoende, prijs correct aangeduid. Diverse betalingsmogelijkheden en aanduiding van stock aantallen.

Zakelijk besteld, bij eerder bestelde stukken nog geen service nodig gehad, echter bij onze laatste bestelling van een Philips 272P monitor dat out of the box een groene zweem heeft (ook na resetten en bij verschillende bronnen).

18/09/2017: Product besteld
20/09/2017: Melding gemaakt dat het scherm een kleurafwijking toont, scherm werd volgens de retour richtlijnen teruggestuurd
22/09/2017: Melding van Azerty dat het product ontvangen werd
25/09/2017: Melding van Azerty dat het probleem geconstateerd werd en dat de instellingen van het scherm "niet correct waren ingesteld" en dat na het "herinstellen" de zweem verdwenen was.
26/09/2017: Product wordt terug naar ons opgestuurd.
28/09/2017: Scherm ontvangen en getest, exact zelfde groene zweem. Foto gemaakt naast een scherm van het exact zelfde type (Philips 272P), melding van gemaakt.
- Antwoord van Azerty dat het er inderdaad een afwijking op zit en dat dit ligt aan het feit dat in hetzelfde type scherm verschillende panelen kunnen zitten en dat dit normaal is.
- Hierop geantwoord dat ongeacht het feit dat dit verschillende panelen zouden kunnen zijn, dat de kleurafwijking te sterk is om normaal te zijn. Het gaat hier immers om een duidelijk zichtbare groene zweem.
- Antwoord terug van Azerty, dat het product mag geretourneerd worden voor winkelkrediet. Hiervoor moest ik terug via de website een serviceaanvraag indienen, dat gedaan en verwezen naar het ticketnummer van de lopende zaak.
03/10/2017: Zonder verdere communicatie, bericht gekregen dat het product opgestuurd mag worden (zoals op 20/09/2017). Product werd opnieuw teruggestuurd zoals de router richtlijnen aangaven.
05/10/2017: Melding dat het product ontvangen werd
09/10/2017: Melding dat het product opgestuurd wordt naar de leverancier of doorgestuurd naar een door de fabrikant aangestelde reparateur.
31/10/2017: Niets meer vernomen, ik vraag na wat de status van deze case is.
- Melding dat de status opgevraagd zal worden bij de leverancier en dat dit 1 tot 3 dagen kan duren.
1/11/2017: Melding dat de reparatie bezig is en er nog geen retourdatum vastgelegd is
14/11/2017: Niets meer vernomen, ik vraag na wat de status van deze case is.
- Antwoord: "Een reparatie wordt door ons binnen 3 tot 5 werkdagen in behandeling genomen door onze technici.
Dit betekent dat het toestel is ingeschreven en z.s.m. opgepakt wordt en niet dat er direct gerepareerd wordt.
In eerste instantie wordt het toestel onderzocht.
Hieruit is gebleken, na overleg met Philips, dat wij niet geautoriseerd zijn om deze monitor te repareren.
Dit toestel moet aangeboden worden bij een ander service center, welke kunnen wij u helaas niet vertellen.
Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met Philips of uw vertegenwoordiger."
17/11/2017: Ik ontvang een creditnota, een nieuwe factuur en de melding dat het product opgestuurd wordt
20/11/2017: Product terug ontvangen, zelfde groene zweem en scherm staat vol met vingerafdrukken.

Heb op 21/11/2017 de zaak opgenomen met Philips maar daar gaat het proces zéér traag (1 tot 2 dagen tegen dat een antwoord komt na het versturen). We zitten nu aan de fase waar de instellingen gecontroleerd worden (waar natuurlijk niets mis mee is want het scherm staat op zijn factory defaults).

Teleurgesteld.

Update 01/12/2017
--------------------------
28/11/2017: E-mail ontvangen van Azerty dat de communicatie tijdens de twee serviceaanvraag is misgelopen en dat het aanbod om het scherm om te ruilen voor winkelkrediet nog open staat.

Ondertussen hadden wij de zaak bij Philips al lopende, dus wachte ik af tot ik daar antwoord van kreeg.

01/12/2017: Telefonische oproep gehad van Philips dat een afspraak om het scherm om te ruilen ingepland zal worden. Dit zou normaal binnen 2 werkdagen moeten gebeuren. Azerty op de hoogte gesteld als reply op de communicatie van 28/11/2017 dat Philips het scherm gaat omruilen.

Update 07/12/2017
--------------------------
06/12/2017: E-mail gekregen van Philips met instructies om het product op te sturen met een UPS retourlabel. Philips zei op het gesprek van 01/12/2017 dat een externe firma een nieuw scherm ging plaatsen en het oude scherm meenemen, nu moeten we blijkbaar het scherm zelf opsturen en weer wachten...

Goedemorgen,

Bedankt voor uw feedback. Door middel van feedback kunnen we namelijk onze dienstverlening verbeteren.

Helaas kunnen we uw ordergegevens niet achterhalen. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn uw ordergegevens te mailen naar rene.jansen@azerty.nl, zodat we zo spoedig mogelijk tot een oplossing kunnen komen.

René Jansen

Scorekaart voor Azerty