AlgemeenIk ken geen enkel bedrijf waar service voor de klant zo centraal staat als hier.
VerzendingZe hadden mijn systeem per ongeluk naar het verkeerde adres opgestuurd, dit hebben ze echter zere goed opgelost.
KlantenserviceAls er één ding centraal staat bij Azerty, dan is dat hun uitmuntende service, want wat ben ik een blok aan hun been geweest. Ik zal vertellen hoe mijn situatie was: ten tijde van mijn bestelling was ik een vierdejaars Automotive Engineering student die ging afstuderen aan de TU/e. Ik had hier een krachtige computer voor nodig. Een vriend die hier verstand van heeft raadde me Azerty aan. We stelden een pc samen en bestelden de onderdelen bij Azerty.
We hadden voor het AMD platform gekozen, omdat ik dan het meeste computer voor mijn geld kon krijgen. Toen we de computer bouwden stuitten we gelijk al op het eerste probleem: maar 8GB van de 16GB RAM werkte. Na lang googlen kwamen we erachter dat er compatibiliteitsproblemen waren en dat ik een bios-update moest afwachten. Toen we de computer klaar hadden had ik deze naar mijn afstudeerstage gebracht. Ik gebruik de computer 8 uur per dag, 5 dagen per week. Op een paar driver-problemen na functioneerde de pc erg goed, ook met 8GB RAM. Na een maand de computer in gebruik te hebben deden zich vervelendere problemen voor: het programma dat ik de hele dag gebruikte, Solidworks, crashte keer op keer weer (ongeveer elke 10 min). In de tussentijd had ik mijn bios ge-update en werkte de computer 15 minuten lang met 16GB RAM. Ik kreeg hierna een blue screen of death en ben toen de hele dag bezig geweest mijn computer weer aan de praat te krijgen. Tot overmaat van ramp presteerde mijn videokaart niet en viel mijn beeldscherm ook elke 10 minuten uit. Om het nog erger te maken deed mijn WiFi het niet en maakte mijn computer rare geluiden, dit bleek de voeding te zijn. Tegelijkertijd gingen mijn BSOD’s niet weg. Ik ben vervolgens een maand bezig geweest met het proberen te verhelpen van deze problemen. Ik heb echt zo’n beetje alles geprobeerd wat je kan bedenken.
Azerty heeft mij gedurende deze hele maand ondersteund en meegedacht in oplossingen. Op een gegeven moment wilde ik mijn computer graag langsbrengen met het openbaar vervoer, ze waren zelfs bereid om de computer van station Raalte op te komen halen. Toen ik mijn arm brak is dit plan niet doorgegaan en heb ik mijn computer laten opsturen.
Toen de computer was aangekomen bij Azerty begonnen zij met de reparatie. We hebben gedurende de week dat ze hiermee bezig waren contact gehouden en ze hebben me uitgelegd welke stappen ze ondernomen hebben, dit wilde ik namelijk graag weten. Ik had gevraagd of ze mijn computer naar mijn werk-adres in Eindhoven wilden opsturen. Dit hadden ze genoteerd. Toen ze de computer echter opstuurden, is deze opgestuurd naar het adres van mijn vriend in Groningen. Omdat Azerty voor maar 35 euro mijn computer hadden gerepareerd vond ik dat ik het niet kon maken om ze nog een keer te laten betalen voor de verzendkosten Groningen-Eindhoven. Ik stuurde een mailtje en legde de situatie uit, ik zei dat ik het zelf wilde oplossen, maar Azerty stond erop dat ze de extra verzendkosten wilden betalen. Uiteindelijk is de computer bij mij aangekomen en werkt deze weer goed.
Ik begon mijn recensie met het centraal stellen van de uitmuntende service van Azerty, hier wil ik ook weer mee afsluiten, want welk bedrijf gaat er nou zo goed met haar klanten om als ik hierboven beschreven heb?