AlgemeenEnige tijd geleden een Blu-ray speler besteld. De bestelling loopt vlot en soepel. Het is duidelijk waar je moet zijn. Als het echter op garantieservice aankomt, gaat het helaas allemaal wat trager. Meer daarover hieronder.
Klantenservice12-10 Na drie maanden heeft de adapter het begeven van de Blu-ray speler. Dat had ikzelf althans geconstateerd. Geheel begrijpelijk wilde men dat zelf eerst ook onderzoeken. Gezien ik graag zeker wilde zijn dat de speler daadwerkelijk ontvangen zou worden deze afgeleverd in de winkel. Ik zou 'm ongeveer ~2 weken kwijt zijn (dat vond ik behoorlijk lang, maar goed).
31-10 Vorige week donderdag (26-10) kreeg ik een mail. Het apparaat zou z.s.m. terugkomen, want het defect was bekend. Dat zou begin deze week (44) zijn. Gezien ik dinsdag nog niets had vernomen, maar eens aan de bel getrokken. Daarop kreeg ik de reactie dat het apparaat binnen 5 dagen terug zou zijn (gerekend vanaf de mail op donderdag).
02-11 Vanavond ontving ik opnieuw een mail. Deze las ik met stijgende verbazing. Het apparaat zou niet te repareren zijn. Dat is merkwaardig aangezien ik zeker weet dat het enkel een defecte adapter betrof. Daarnaast vind ik het wel erg lang duren om een dergelijk defect vast te stellen. Sterker nog, dat moet vorige week donderdag al bekend zijn geweest.
03-11 Aangezien het product niet leverbaar is op dit moment, is er mij een shoptegoed aangeboden. Teruggave van geld is volgens de klantenservice op Twitter niet mogelijk. Ik zou hierdoor nu verplicht worden om een duurder apparaat aan te schaffen. Dat wil ik niet en het lijkt mij ook onterecht. Zelfs de speler die ik in bezit had is op dit moment duurder. Garantie houdt volgens mij ook nog altijd in dat er een vergelijkbaar product wordt aangeboden.
Inmiddels ben ik met de klantenservice overeengekomen dat er kosteloos een vergelijkbaar product wordt opgestuurd. Het zou echter beter zijn dat er vanaf het begin iets dergelijks wordt aangeboden, i.p.v. een shoptegoed wat je ook nog eens zelf moet verzilveren via de klantenservice. Overigens lever ik wel in op de functionaliteit (draadloos netwerk ontbreekt), maar dat neem ik voor lief.