AlgemeenDe Media Markt had 4 weken nodig om te leveren terwijl andere bedrijven dit binnen 24 uur konden
VerzendingMijn toestel had ik op 25-09 gepreordered en op dat moment was de verwachting dat deze op 01-10 op kon halen in de winkel bij mij in de buurt. Toen ik hierover contact opnam kon niemand mij vertellen wat de status was, alleen dat hij nu niet op voorraad was. Een dag lager nogmaals contact opgenomen en toen wist men mij te vertellen dat hij binnen 5-6 dagen geleverd zou worden. In totaal heeft het 4 weken geduurd en kon ik mijn toestel pas op 28-10 ophalen.
KlantenserviceUiteraard hier meerdere keren met de Media Markt contact over gehad. Op een gegeven moment durfden ze aan de telefoon ook niet meer te zeggen wanneer hij binnen zou konen, dus werd mijn vraag doorgezet naar de backoffice. Heel netjes binnen 3 kwartier een standaard mail gekregen met een verwachting dat hij de week daarop binnen zou komen. Mocht ik nog vragen hebben kon ik replyen en zou men er naar streven om binnen 48 uur contact op te nemen.
Ik heb daarop een mail gestuurd met de vraag of men een iets concretere verwachting kon geven. 2 dagen later nog niets van ze gehoord dus nog maar eens een mail gestuurd met de vraag of ze nog een update konden geven. Weer na 2 dagen wachten niets gehoord dus maar weer een mail gestuurd en gebeld.
Telefonisch is mij toen verteld dat het toch weer een week later zou worden. Na 3 dagen nog steeds niets van de backoffice gehoord te hebben weer een mailgestuurd met daarin de melding dat ik telefonisch al tehoren heb gekregen dat het weer een week later werd en dat ik het jammer vond dat ik dat niet via hun te horen heb gekregen. 8 dagen na mijn oorsprokelijke email krijg ik eindelijk bericht. Jammergenoeg alleen een standaard mail met daarin de verwachting dat hij een week later geleverd zou worden. Vrijwel ieder ander bedrijf kon op dit moment al een tijdje binnen 24 uur leveren.
De week daarop was hij weer niet geleverd ondanks dat mijn 4x verteld was dat men hem echt die week verwachtte. En aangezien ik bij deze preorder een gratis koptelefoon kreeg via sony, maar de deadline voor het claimen hiervan al in het zicht kwam begon ik mij hier een beetje zorgen over te maken. Toen ik vroeg wat men voor mij kon betekenen hierin op het moment dat ik door deze leverings problemen de deadline zou missen was het enige antwoord dat in op dat moment contact op zou kunnen nemen. Enige andere toezegging heb ik nooit kunnen krijgen.
Gelukkig heb ik hier geen gebruik van hoeven te maken, een dag voor het verstrijken van deze deadline kon ik mijn toestel ophalen. Maar ik had wel iets meer aan service van de Media Markt verwacht. Het feit dat je continu aan het lijntje gehouden werd. Dat men na 3 weken nog niets concreets kan zeggen over een mogelijke leverdatum terwijl ik bij andere bedrijven een levertijd van 1 werkdag zie en dat men blijkbaar 8 dagen nodig heeft om te reageren terwijl men streeft dit binnen 24 uur te doen, zorgt er in ieder geval wel voor dat ik nooit meer een voet in de mediamarkt zal zetten.