MediaMarkt

Het plaatsen van een bestelling is makkelijk en snel. Alles wat na de betaling gebeurd gaat traag, met gezucht en gesteun; of: het gebeurd überhaupt niet. Alleen al vanwege de aftersales is mijn advies: shop niet bij de MediaMarkt.

Laat ik bij het begin beginnen.
Ik was na een zonnige schooldag langs de MediaMarkt gelopen om te kijken naar een goede laptop voor aankomend schooljaar. De keuze was snel gemaakt, maar mijn portemonnee (inclusief geld) lag thuis.

Welgeteld één dag later kwam ik terug om de laptop op te halen. "Sorry meneer, deze staat welliswaar in de display, maar hebben wij niet meer. In de webshop kunt u hem bestellen! Dan heeft u hem MORGEN AL in huis!". Welgoed, ik weer naar huis, welgeteld ruim een half uur rijden, en besteld. Keurig de ruim 600 euries betaald en een bestelbevestiging ontvangen.

Weer een dag later: Ik ontving geen bericht met de status van mijn bestelling, geen verzendbevestiging, niks, noppes nada. Aan het eind van de middag besloot ik contact op te nemen met de klantenservice. Dit verhaal gaat hieronder verder (klantenservice onderbouwing) >>

Eenmaal bij de klantenservice kreeg ik te horen dat er sprake was van "een technische storing". Ik gaf aan dat ik baalde, "maar het was, aldus de MediaMarkt, ook niet hun schuld, nog hun probleem". Een verwachte leverdatum? Die was er niet. Het product was inmiddels uit de webshop verdwenen. Net zoals mijn geld. Ik gaf aan dat ik binnen 3 dagen opgebeld wilde worden met een oplossing: en anders annulering.

U raad het al. Ik werd niet gebeld, gemaild. Niks. Radiostilte. Ik nam nogmaals contact op met de klantenservice, behoorlijk geïrriteerd dit keer, en gaf aan dat ik het niet vond kunnen dat ik NIKS te horen kreeg. "Dit was, wederom, niet hun schuld". Was er een oplossing? Nee. Kon ik annuleren? Nee. Was er een verwachte leverdatum? Nee. Er was niks.

Dit was tevens het moment waarop ik aangaf dat de MediaMarkt onjuist handelde en juridisch geen poot had om op te staan. Volgens de MediaMarkt was het niet "hun" probleem, omdat de bestelling niet in het systeem stond. Echter had ik wel een factuur, bestelnummer, en was ik mijn centen kwijt. Aangezien het contact niks opleverde heb ik een ticket (voor de klantenservice) aangemaakt waarin ik het verhaal omschreef en waarin ik aangaf juridische acties te overwegen. Hier kreeg ik bijzonder snel reactie op en opeens was annuleren WEL mogelijk. Mijn geld stond binnen een week op rekening. (lees: dit is inmiddels twee weken later dan de besteldatum).

OPSOMMING van mijn verhaal; en waarom u (dus) NIET bij MEDIAMARKT moet SHOPPEN.
- Er staan displaymodels in de winkel die niet meer verkocht worden.
- De belofte "Voor 17.00, morgen in huis" wordt niet nagekomen.
- Er wordt (kennelijk, zie andere reviews) regelmatig met "technische storingen" gekampt.
- Men neemt na dergelijke fouten danwel storingen geen contact op met de klant.
- De klantenservice is niet in staat tot hulp en het leveren van concrete oplossingen.
- De klantenservice komt afspraken niet (volledig) na.
- Een excuses krijg je nooit! "De fout lag immers niet bij de MediaMarkt...."

Gr, Beer.

Scorekaart voor MediaMarkt