AlgemeenAfhandeling mislukte betaling is drama: 4 pogingen waarvan geen enkele lukte.
Op maandag 21/8 wou ik een bestelling plaatsen voor 2 monitoren bij CoolBlue; of dat was toch de bedoeling. Bij de betaling draaide het systeem helemaal de soep in.
Bij de eerste poging tot betaling werd de kaart (met voldoende saldo) tot 2 maal toe geweigerd. De tweede kaart dan maar geprobeerd: "Bad Gateway" was het antwoord. Nog eens geprobeerd en ja hoor, ook die werd opnieuw geweigerd.
Dus, dan bel je toch gewoon even de klantendienst denk je. Nou, niet echt.
Betalingen uit Belgie kunnen enkel door Belgische klantendienst gecontroleerd worden (en die zijn 's avonds niet bereikbaar). Maar, geen zorgen meneer, indien er toch een betaling heeft plaatgevonden, dan stuurt ons een mailtje en wij storten het bedrag binnen de 3 werkdagen terug.
Volgende dag 22/8 even de rekening gecontroleerd en jawel die was € 514 lichter (gelukkig slecht 1 keer en niet voor elke poging :-)). Dus stuur ik een mailtje.
Omdat ik geen reactie kreeg belde ik een dag later 23/8 toch nog maar eens met de Belgische klantendienst. Daar had men mijn geld nog steeds niet gevonden, maar ik moest een "bewijs" van betaling doorsturen. Wat dit "bewijs" juist was kon men mij niet echt uitleggen. Ik moest maar kunnen aantonen dat het van mijn rekening was gegaan. "Een print-screen van mijn betalingsgeschiedenis of zoiets". M.a.w., hun systeem loopt fout en nu moet ik een overzicht van mijn maandelijkse uitgaven en rekeningstand doorgeven??? Ik denk het niet! Ik denk dat CoolBlue wel ergens iemand in z'n backoffice heeft zitten die "verloren" betalingen kan opsnorren zonder dat ik mijn privé op straat moet gooien.
Totdaar.
Kan men dan de bestelling asap uitvoeren op het ogenblik dat men mijn geld gevonden heeft? "Nou meneer, ik weet het niet, ik zet u even in wacht" ... 5 min later ... "Nou, ik kan dit niet in het systeem invoeren, ik weet niet, ik ben niet zeker ... "
OK, mijn besluit staat vast: Annuleren die handel en stort het geld zo snel mogelijk terug!
24/8: mailtje "Orderbevestiging: Hartelijk dank voor uw bestelling!" ??? blijkbaar hebben ze mijn geld gevonden en het order toch laten doorgaan! Geen zin om te klagen, dus laat ik het gaan. Ik heb die monitoren immers nodig.
Enige ogenblikken later: opnieuw een mail: "een product uit uw bestelling is niet op voorraad". Ok, nu heb ik het echt helemaal gehad: Ik bel de klantendienst om nogmaals duidelijk te maken dat CoolBlue hun monitor(s) mag houden en dat ze mij het geld moeten terug storten.
Ik bespaar u de volledige conversatie, maar ik kan u meegeven dat mijn contactpersoon niet de meest aangename persoon was en dat hij mij iedere keer in de rede viel.
Tot slot één positief punt, ik heb een bericht gekregen dat men het bedrag zou terug storen binnen de 3 à 5 werkdagen.
Dat is dan mogelijks 8 i.pl.v. 3 WERKdagen later, maar enfin, het is ook maar € 514....
Hey,
Wat onwijs vervelend dat de afhandeling van de bestelling zo vervelend is verlopen. We begrijpen natuurlijk dat ons probleem, nooit jouw probleem mag worden. Onze oprechte excuses hiervoor, dit is natuurlijk niet de service die je van ons mag verwachten. Zou je jouw klantgegevens kunnen sturen naar het volgende e-mailadres: geenglimlach@coolblue.nl? Dan gaan we er direct voor je achteraan.
Groeten,
Coolblue