Coolblue.nl

Assortiment is overzichtelijk. Betalen is gemakkelijk. Ik mis alleen een optie voor achteraf betalen. In verband met immer verslechterende bezorging is deze zeer gewenst.

Ik bestelde een aantal producten, waar alles 100% van op voorraad was. Een dag later zou ik alles binnen hebben. De zending werd in twee pakketten met Dynalogic verzonden. Jawel, het bedrijf met alléén slechte reviews. Mijn vrouw heeft thuisgezeten, en we hebben de hele dag tot 22:00 (!!) gewacht zonder pakket te ontvangen. De T&T zegt dat het ene pakketje is afgeleverd en de andere heeft een sorteerfout. Ik vraag Coolblue om opheldering (30 minuten responstijd wordt een dag), maar deze "zetten de vraag uit" bij Dynalogic.

Coolblue zegt ondertussen veel sorry (hier gaat steeds een dag overheen, ze halen op geen enkel moment hun beloften). Uiteindelijk krijg ik een nieuwe zending voor de helft van mijn bestelling (met postNL), deze komt uiteraard gewoon aan. Ze proberen nog één keer het laatste deel te verzenden, inmiddels een week later. Ik wacht weer een dag tevergeefs tot 22:30 en krijg de ochtend hierna doodleuk een vrolijk mailtje van Dynalogic dat met zending te laat was en dat ik een nieuwe afspraak kan maken - voor aanstaande maandag - weer 3 dagen later.

Ik heb Coolblue laten weten dat ik mijn bestelling niet meer wil hebben.

Het hele verhaal is te lang en frustrerend om in detail te beschrijven, maar je merkt aan alle kanten dat het logistieke proces van zowel Coolblue als Dynalogic niet op problemen is ingericht. Zodra klik-betaal-bezorg niet werkt loopt het hele proces spaak. (interne) Afdelingen werken langs elkaar heen. Zo kan het gebeuren dat ik nu met het deksel van een pan zit en de (overigens erg aardige) servicemedewerker vraagt of ik nog op de pan wil wachten of deze ook annuleren.

Je merkt de afgelopen jaren dat bezorging steeds verder onder druk komt te staan, maar Coolblue lijkt alles met "sorry" op te willen lossen en ondertussen doen of hun neus bloedt. Ik kan Coolblue niet meer aanbevelen. Ik zoek inmiddels naar een winkel waar ik mijn produkt gewoon kan ophalen.

Hulp is vriendelijk, maar haalt de beloofde responstijden niet. Bovendien blijken de afdelingen slecht samen te werken. Dagen nadat ik een medewerker per mail antwoord heb gegeven stelt een andere medewerker mij op facebook dezelfde vraag. Het serviceniveau staat onder druk.

Beste heer/mevrouw,

Allereerst willen wij jou bedanken dat je de tijd genomen hebt om een review te plaatsen en ons van feedback te voorzien. Wat ontzettend vervelend om te lezen dat jouw ervaring met ons zo slecht verlopen is. Wij kunnen ons helemaal voorstellen dat je hier teleurgesteld in bent. Dit is dan ook niet de service die jij van ons verwachten mag. Wij hebben de afgelopen tijd enorme drukte ervaren, waardoor onze bezorgers de capaciteit niet aan konden. Dit is echter niet is waar jij de dupe van zou moeten zijn. Hier willen wij dan ook onze oprechte excuses voor aanbieden. Zou je zo vriendelijk willen zijn ons jouw ordernummer toe te sturen naar geenglimlach@coolblue.nl? Dan kijken wij graag nog met jou mee.

Groeten,
Coolblue