Coolblue.nl

Prijzen zijn oke, leveringen zijn (als het allemaal werkt) snel en altijd goed verpakt. After sales is over het algemeen drie keer niks.

Zo goed als altijd op tijd. Ongeveer 5 stuks van de 83 bestellingen in de afgelopen jaren zijn niet op tijd geleverd. Meestal alsnog de volgende dag. Altijd goed verpakt.

In het afgelopen jaar, anderhalf jaar heb ik meer dan €5000 euro besteed bij Coolblue. Meestal gaat het goed, maar als het mis gaat doet CoolBlue helemaal niets behalve het voorgeschreven proces volgen.

Een opsomming:

- Kitchenaid keukenmachine kwam niet volledig gemonteerd aan. Ontbrekende pinnetje naleveren kan niet. Omruilen in een winkel (50km verderop) of deze retour en een ander aanschaffen waren de enige opties.

- Telefoonhouder wordt het verkeerde model geleverd, een oudere dan op de site vermeld. Ik geef aan de vernieuwde versie te willen ontvangen, antwoorden van CoolBlue:

1. Vernieuwde onderdeel kan niet worden nageleverd.
2. Er bestaat geen nieuwere variant.
3. De nieuwere variant bestaat alleen in Scandinavie.

Fabrikant heeft me kosteloos vanuit Denemarken een nieuwe variant toegestuurd.

- HDMI-splitter, langer voor reparatie weg geweest dan in mijn bezit. Defect trad net buiten de (toen nog) 14 dagen op. Beloofde reparatietermijn werd met een week overschreden, de beloofde gegarandeerde oplossing binnen 3 weken werd ook niet geboden. Apparaat uiteindelijk vervangen door een nieuw exemplaar. Aangezien ik ondertussen elders een nieuwe gekocht, deze maar cadeau gedaan aan iemand anders.

- Aantal dagen voor mijn vakantie een Garmin Footpod besteld, CoolBlue is duurder dan de adviesprijs, maar gezien de snelle levering toch daar aangeschaft. Geen levering de volgende dag. Mij wordt aangeraden nog een dagje te wachten, dan is ie er echt de volgende dag. Ook geen levering. Ik voelde al nattigheid en had inmiddels elders een ander besteld, die prompt de volgende dag werd geleverd. Enige geboden oplossing: 50km enkele reis om er eentje op te halen. Geld terug was niet mogelijk zonder een formulier in te vullen, handig ook je printer mee op vakantie... Uiteindelijk na heel veel gezeur geld teruggestort gekregen.

Coolblue account gaat stuk; wachtwoord is alleen geldig bij de eerste keer inloggen na wijziging. Daarna niet meer. Contact met CoolBlue: opnieuw proberen, 24 uur wachten, doorzetten naar IT: zij nemen contact met u op. Een week wachten, geen contact van CoolBlue. Zelf maar even vragen, maar ik moet nog even geduld hebben. Twee weken wachten, geen contact van CoolBlue. Zelf maar even vragen, maar ik moet nog even geduld hebben. Drie weken... Eerste antwoord: ik moet nog even geduld hebben. Na enig aandringen: Probeert u het nog eens, het zou toch moeten kunnen nu. En warempel, na het wijzigen is mijn account weer in orde.

Enige geboden oplossing: maak een ander account aan met een ander emailadres. Dat is mbt creditcardinfo, PostNL-integratie, mail op verschillende devices met 2FA, etc. niet heel handig.

Kers op de taart: Als ik aangeef dat deze hele historie hier boven wat mij betreft doorgezet mag worden naar de manager klantenservice, als reactie op de vraag of ze nog iets voor me kunnen doen, is het antwoord: Daar is geen aanleiding toe, stuur maar een mailtje.

Kortom: als alles goed gaat bij CoolBlue, is het een fijne ervaring. Als er iets niet binnen de lijntjes past, dan is de service van abominabel niveau. Ik koop er niets meer.

Extra voorbeeld: Door ouders aangeschafte machine werd niet waterpas geplaatst en klonk daardoor als een straaljager. Contact gehad, monteur langsgestuurd, waterpas gezet. Ik denk dat zijn waterpas stuk was, want, nog steeds een straaljager. Contact gehad, apparaat wordt omgeruild. Nieuwe apparaat wordt geleverd, en niet waterpas geplaatst. Alweer een straaljager. Zelf maar naar toe gereden met de waterpas, 5 minuten later geregeld. Testwasje, harstikke stil. Drie keer een wasmachine plaatsen, drie keer niet gelukt.

N.a.v. de reactie hier onder:

Evalueer dit: Als een bestelling niet in één keer goed gaat, zijn jullie in mijn ervaring in 100% van de gevallen niet in staat om een passende oplossing te bieden die past bij jullie zorgvuldig gecultiveerde klant-is-koning-imago.

Het enige wat er dan gebeurt is het afratelen van het klantenservicescript:

Het spijt ons, wat vervelend, het had, wat naar, wat zuur, wat jammer, ik begrijp dat je baalt, excuses voor het ongemak en meer van dat soort nietszeggende holle frasen. Het zijn holle frasen omdat er behalve aangeboden excuses er niets daadwerkelijk gebeurt. Er wordt geen enkele actie ondernomen om service te verlenen, buiten het feit dat je verexcuserend te woord gestaan wordt.

Dat is geen service CoolBlue, dat is marketing. Een bestelling op tijd leveren, is geen service, daar betaal ik voor en in jullie geval betaal ik daar een premium voor. Waardeloze reactie, zonder actie, waar ik helemaal niets, maar dan ook niets mee kan.

Hey,

Heel erg bedankt voor het invullen van zo een gedetailleerde review. Dat je al meer dan 80 bestellingen bij ons hebt geplaatst, is sowieso prijzenswaardig, daar zijn wij natuurlijk ongelooflijk blij mee. Zoals je zelf al hebt gemerkt, gaat er zo nu en dan wat fout. Dat zijn wél de momenten waarop wij willen excelleren en jouw willen laten zien dat wij alles doen voor een glimlach. Dat dat niet altijd gelukt is, is heel erg vervelend om te horen en daar willen wij onze excuses voor aanbieden. Wat wij in ieder geval gaan doen, is deze klachten meenemen tijdens onze evaluaties. Op die manier kunnen wij ons blijven verbeteren en kunnen wij ervoor zorgen dat jij bijvoorbeeld nooit meer last hebt van straaljagergeluiden. Als wij verder nog iets voor jou zouden kunnen doen om dit met jou recht te trekken, horen wij dat heel graag van je via geenglimlach@coolblue.nl. Wij gaan dan meteen voor je aan de slag. We hopen gauw van je te horen.

Coolblue

Scorekaart voor Coolblue.nl