Azerty

Ik heb zelf mijn eigen PC samengesteld(althans proberen samen te stellen). Het uitzoeken van de onderdelen heb ik voornamelijk via Tweakers zelf gedaan en voor veel onderdelen die ik per se wou hebben kwam ik erg vaak uit bij Azerty.

Uiteindelijk besloten om mijn gehele bestelling(van behuizing + inhoud tot aan monitor en externe disc drive) bij Azerty te plaatsen. Allereerst heb ik mijn winkelwagen inhoud via een linkje die de winkelwagen automatisch voor je genereerd gekopieerd en ingediend via een e-mail bij Azerty. Gevraagd of mijn build volledig samen kon opereren of dat er vanuit hun nog advies was om betere onderdelen bij te zetten en daarnaast of ze mij konden adviseren welke monitor het beste bij deze buid paste(nadat ik mijn minimale vereisten had genoemd). Ik kreeg een erg keurig antwoord terug en heb meerdere malen mailtjes verstuurd in dit proces. Op elk mailtje heb ik keurig en op tijd antwoord gekregen en uiteindelijk zelfs een vast persoon hiervoor die voor mij het bestelproces onderhanden heeft genomen(waarvoor mijn complimenten) en tevens al mijn vragen heeft kunnen beantwoorden.Zo hebben ze onder andere een passend advies gedaan over de waterkoeling voor de processor en over mijn monitor(ik had erg veel eisen).

Heb het assemblage pakket genomen met 3 jaar garantie en uiteindelijk een korting gekregen hierop(na vragen). Zo heb ik erg goedkoop de assemblage + een geüpdate bios + 3 jaar garantie op de assemblage gekregen, waarvoor wederom een pluim.

Tijdens het lever + assemblage proces(bepaalde onderdelen waren niet op voorraad) zelf wel wat mailtjes moeten versturen over de voortgang, echter kreeg altijd keurig antwoord. Daarnaast ben ik keurig gemaild bij het niet meer leverbaar zijn van een SSD kaart(speciale uitvoering van de Samsung EVO 850 series van 250GB). Kreeg wel een alternatief geboden echter niet naar wens, omdat ik aangaf dat ik per se één uit de Samsung series wou. Hierdoor zijn we uitgekomen op de basic 250GB variant van de 850 series, het verschil in kosten krijg ik teruggestort op mijn rekening. Tijdens het testen van de assemblage bleek mijn voeding defect te zijn(de nieuwe V850 series van Coolermaster a 159€). Het alternatief wat me werd aangeboden was de Corsair versie, nagenoegen gelijk aan de Coolermaster(de Corsair was mijn tweede keus ook). In beide gevallen, van de SSD-kaart (hier werd mij zelfs aangeboden de complete order te annuleren en in het geval van de voeding, waarbij werd aangeboden 2-3 dagen te wachten op een nieuwe voeding die door mij besteld was) dus prima geholpen en professioneel te woord gestaan.

Ik heb nu de build thuis staan en nog niet geïnstalleerd of getest, maar dat ga ik zeker nog doen!

Verpakking lijkt prima. Al de dozen van de onderdelen bijgeleverd! Bestelling in 3 verschillende pakketten tegelijk geleverd. (build, monitor, losse dozen+disc drive).

Altijd prima te woord gestaan, ook te lezen in mijn algemene beoordeling. Beetje overbodig mijzelf hier nog te herhalen. Neem aan dat eventuele toekomstige communicatie even goed zal verlopen!

Scorekaart voor Azerty