Kamera Express

Product besteld via Foka-webshop (zelfde eigenaars als KE), prima website hoewel minder overzichtelijk dan die van KE vind ik. Advertentie voor gekochte camera gevonden via Marktplaats-advertentie.

Prima verpakt, snelle bevestigingen van betaling en verzending, informatie levertijden klopte helemaal.

Ik heb woensdag (dag voor Koningsdag) een outlet-model Canon G9x besteld via de Foka-webshop (zelfde eigenaar als KE). Dat is een camera die uit de verpakking is geweest maar volgens de website 100% in nieuwstaat is en gecontroleerd is op werking. Helaas bleek na levering op vrijdagmiddag dat de accu niet geaccepteerd werd door de camera, er verscheen een error die erop wees dat het wellicht geen echte Canon-accu betrof. Flauwekul want de accu was wel 'echt'.

Ik heb een mailtje naar de klantenservice gestuurd met uitleg van het probleem en screenshots van de error en kreeg dezelfde avond bericht terug dat dit uiteraard niet zo hoort en de vraag of ik bij de dichtstbijzijnde KE (nieuwe winkel in Leeuwarden) kon langskomen met de camera zodat het winkelpersoneel kon uitproberen of hetzelfde probleem zich ook met een andere accu voordeed. Zo gezegd, zo gedaan. "Mijn" accu bleek dezelfde foutmelding te veroorzaken in een andere camera en een nieuwe accu gaf geen foutmelding in mijn camera. De KE-verkoper heeft netjes verontschuldiging aangeboden voor het feit dat de combinatie van camera en accu blijkbaar niet getest was. Prima opgelost onder het genot van een bakje koffie!

Scorekaart voor Kamera Express