Bij Belsimpel kost ik een nieuwe Samsung s7 en de volgende dag zou die geleverd worden.
Toen ik de verpakking opende wilde ik het zegel eerst voorzichtig doorsnijden met een mes, maar ik zag dat het zegel een beetje los zat. Ik probeerde het zegel gewoon los te peuteren en dat bleek erg makkelijk te gaan, zonder de doos te beschadigen. Maar wat schetste mijn verbazing, toen onder dat zegel het officiële zegel zat en dat zegel bleek al geopend te zijn, het was doorgesneden. Nu had ik nog geluk dat ik dat opmerkte want als ik mijn oorspronkelijke plan had doorgezet en het zegel met een mes had doorgesneden, had ik waarschijnlijk niet geweten dat ik het onderste zegel niet had doorgesneden, maar dat dat al open was.
Naar mijn mening was dat zegel er dan ook expres erover heen geplakt om te verhullen dat dit ging om een al geopend toestel. Het namaak zegel was ook nog eens voorzien van extra dik stuk tape op de plek waar je door het echte zegel zou heen snijden, zodat het ook zou aanvoelen alsof je door een dubbel zegel heen sneed.
Toen ik het toestel verder onderzocht bleek dat het plastic folie van de telefoon zelf ook al verwijderd was geweest en weer terug geplakt. En het folie bij de lens van de camera lag er los bij.
Ik was hier erg ontevreden over en belde en mailde de klantenservice. Die vertelden mij dat dit toestel opengemaakt was voor een steekproef, die nodig was om te controleren of het toestel wel in orde was. Op mijn vraag waarom ze dat proberen te verhullen voor klanten met een nepzegel en waarom ze de toestellen voor de steekproef niet apart verkopen of gebruiken voor iets anders kreeg ik geen antwoord. Ik vroeg ook nog of ze dit niet op de website konden vermelden en klanten kunnen waarschuwen dat als ze een toestel kopen dat hij geopend en getest kan zijn, en dat zouden ze doorgeven, maar daar heb ik verder niets meer over gehoord en ik zie nog steeds geen waarschuwing op hun website. Ik vroeg ook waarom het bij een steekproef nodig is om het plastic folie van de telefoon te halen, maar daar wisten ze bij de klantenservice ook geen antwoord op te geven.
Persoonlijk denk ik dan ook dat dit om een geretourneerd toestel ging dat ze gewoon opnieuw probeerden te verkopen, nadat ze het toestel voorzichtig weer van folie voorzagen en het doosje dichtmaakten met een nepzegel.
Ik heb het toestel teruggestuurd en na een week mijn geld teruggekregen. Helaas geen excuses ontvangen. Ook was ik hier veel tijd en moeite aan kwijt. En dit was naar mijn mening een soort poging van oplichting van hun kant. Verder ben ik slecht behandeld en erg ontevreden over het geheel.
De klantenservice gaf op veel van mijn vragen gewoon geen antwoord en probeerde mij af te schepen.
Update:
Belsimpel had na aanleiding van dit review contact met me opgenomen en excuses gemaakt en een bloemetje opgestuurd.
Verder werd me verteld dat ze dit soort problemen in de toekomst gaan proberen te voorkomen.
Ik vond het wel netjes dat dit alsnog gebeurde en ik hoop er dan ook het beste van.