25 April 2016 kocht ik bij Belsimpel de LG G5 met een Simyo abonnement. Er was iets fout gegaan met het abonnement maar na een belletje was dat opgelost.
Na een paar dagen wachten kwam de LG G5 binnen maar het toestel was defect dus moest mijn G5 weer opsturen zodat ik een nieuwe toegestuurd zou krijgen. Na twee dagen kwam mijn nieuwe G5 binnen en het modulaire gedeelte stak uit dus moest mijn toestel weer opsturen.
Als de LG G5 gewoon een goed toestel was geweest had ik Belsimpel gewoon een goede recensie kunnen geven maar helaas ging het fout.
Ik wou mijn LG G5 laten omruilen voor een HTC 10 omdat ik de hoop had verloren en na een klein bedrag bij te betalen zou de 10 binnen een paar dagen verzonden worden. Dit bleek echter een maand te duren zonder enige melding van Belsimpel zelf. Op de site stond 5-7 werkdagen maar na een week te wachten besloot ik maar eens te bellen. Het toestel was niet op voorraad en het kon nog weken duren kreeg ik toen te horen.
Ik zei dat ik de bestelling wou annuleren en zo geschieden, €62,- werd er maar overgemaakt van een toestel van €750,-! Dit was het bedrag dat ik extra over moest maken toen ik de LG G5 wou ruilen voor de HTC 10.
Ik zei dat ik ook de rest van het geld wou en kon totaal maar €590 vergoed krijgen (dit was de toestelprijs van de LG G5 met abonnement + de extra voor de 10, min nog wat). Ik besloot de bestelling toen toch maar te laten lopen aangezien geen enkele webshop de 10 op voorraad had.
Na drie foute verwachtte leverdata had ik hem dan eindelijk ontvangen (18 juni) bijna twee maanden nadat ik de originele bestelling van mijn LG G5 plaatste.
Na een hardware controle (21 juni) kwam ik erachter dat Belsimpel mij een foute HTC 10 had gestuurd. Het betreft om een HTC 10 Lifestyle met een mindere SOC (SD 652 i.p.v. 820) en minder RAM geheugen (3gb i.p.v. 4gb). Na te bellen bleek dat ze hiervan onder de hoogte al waren en wouden mij erover bellen.
Het leveren van een normale HTC 10 leek een drama en zou twee weken duren volgens Belsimpel maar dat was helaas niet het geval. Voordat ik de goede HTC 10 Grey binnen zou hebben was het ondertussen 15 juli! Ruim een maand na dato dat ik hem zou moeten hebben ontvangen.
Ik zou nog een compensatie krijgen volgens belsimpel maar heb helaas nooit meer iets gehoord of ontvangen.
Ik had gehoopt dat dit het einde was van het Belsimpel drama maar op 21 maart 2017(!) moet ik weer contact opnemen voor mijn HTC 10.
Ik had namelijk nog steeds geen updates ontvangen sinds het toestel binnen was gekomen terwijl ik Android 7.0 al ruim een maand zou moeten hebben.
Ik besloot contact op te nemen met HTC en na een controle van de IMEI bleek ik een toestel van Deutsche Telekom te hebben. DT stuurt hiervoor de updates uit en niet HTC zelf. Op de Belsimpel website staat echter dat geen enkel toestel branded is of eem simlock heeft.
Na weer contact met Belsimpel te hebben opgenomen bleek dit inderdaad een fout van hun te zijn en zouden het toestel willen nakijken, ik zei echter dat ik niet akkoord ga met hetzelfde branded toestel en eisde een nieuwe. Volgens Belsimpel was dit echter niet mogelijk aangezien het toestel een paar maanden oud is en zouden ze kijken voor een outlet model die zo goed als nieuw is.
Echter de klantenservice wis niet wat ze ermee aan moesten en wacht nu op een antwoord van Belsimpel (30 maart).
Update 04-04-2017:
Belsimpel had mij een vast contact persoon aangeboden die samen met mij naar de mogelijke oplossingen zou kijken. Na een paar dagen werd er elke dag keurig contact met mij opgenomen betreffende de status en mogelijke oplossingen. Het outlet model zou uiteindelijk de oplossing worden maar na het horen dat ik nog €200 zou moeten bijbetalen aangezien mijn branded toestel een barst in het scherm had viel ik toch wel een beetje van mijn stokje en zei dat ik hier ook niet mee akkoord zou gaan.
Mijn contactpersoon zou nog een laatse poging proberen om het toch mooi af te sluiten.
Ik werd de volgende dag (04-04) gebeld met de melding dat ik het outlet model toch gratis zou mogen ontvangen (tot mijn verbazing).
Redengeving hiervoor was dat er inderdaad wel compensatie tegenover alle ellende die ik had mocht komen.
Eind goed al goed dus, ben erg tevreden over hoe Belsimpel (met name A. Zuur) dit uiteindelijk toch nog heeft af weten te ronden, had dit oprecht niet meer verwacht gezien de voorgaande problemen.
Het uiterste is uit de kan gehaald om mij uiteindelijk toch nog een tevreden klant te houden en moet toch zeggen dat dit uitmuntend is, weinig webshops zouden zo hun best doen voor zo'n ''lastige klant''.
Goede verpakking, snelle levering als het dan eenmaal verstuurd is
KlantenserviceDe mensen bij die bij het call centre werken houden zichzelf dom en lopen vaak smoesjes te verzinnen, echter toen ik een vast contactpersoon kreeg werd de hulp veel beter. Iemand die de ins-en-outs weet van een probleem is erg fijn en ben zeer goed geholpen. Vanaf dat moment werd er ook alles aan gedaan om mijn probleem zo goed mogelijk (met de opties die er waren) op te lossen en de heer A. Zuur heeft er oprecht werk van gemaakt om het beste te regelen.