Bestellen is makkelijk en gaat vrij goed maar de afhandeling van problemen is slecht. De klantenservice bij Belsimpel is slecht, die sturen je van het kastje naar de muur.
VerzendingVerzening is prima, daar heb ik geen klachten over. Alleen moet je heel veel geduld hebben voordat er iets verzonden gaat worden bij een reparatie.
KlantenserviceTL;DR: Belsimpel is een prima winkel is als alles werkt maar zodra er service om de hoek komt kijken gaat het allemaal wat langer duren.
December 2016:
In 2015 een Samsung S5 gekocht. Deze ging binnen de garantieperiode defect, het scherm had groene strepen. Contact opgenomen met Belsimpel en die zorgde voor een terugzend-label, tot zo ver gaat het prima.
Product is op 24 december 2016 aangekomen bij ene DynaFix.
Januari 2017:
Op 20 januari was kon de S5 weer opgehaald worden in een winkel. Eenmaal retour was het scherm weer in orde maar nu werkte de speaker niet meer goed. Die werkte voor de reparatie weer prima. Eerst nog even aangekeken of er mee te werken viel maar dit was het niet. Opnieuw contact opgenomen met Belsimpel en opnieuw kon de telefoon worden teruggestuurd.
Februari 2017:
Op 12 februari is de telefoon aangekomen bij Belsimpel. Om het alvast te verklappen, we zitten nu op 16 maart en de telefoon is nog niet terug.
Maart 2017:
De onwilligheid om iets te doen is heel groot bij BelSimpel. De telefoon is teruggestuurd naar Samsung. Samsung heeft bepaald dat de telefoon niet wordt gerepareerd maar word gecrediteerd. Belsimpel probeert inmiddels alleen maar te rekken. Meerdere keren contact gehad met Belsimpel om te vragen hoe en wat nu. Steeds maar weer moet ik zelf bellen met DynaFix/Samsung want Belsimpel doet dit niet. Ze snappen bij Belsimpel niet helemaal dat ik een koopcontract heb met Belsimpel en niet met Samsung of Dynafix. Inmiddels loopt dit al sinds december 2016.
Belsimpel geeft ook steeds andere antwoorden. Eerst zou ik een ander toestel kunnen uitkiezen, dan zou ik een S5 terug krijgen en als laatste zou ik een S5 Neo (een goedkopere S5 versie) kunnen krijgen. Dat laatste wil ik absoluut niet dus nu kan ik korting krijgen op een ander toestel maar dan moet eerst Samsung de creditering voltooien. En als ik wil weten hoe lang dat gaat duren moet ik maar met zelf Samsung contact opnemen (serieus, dat wordt doodleuk door belsimpel gezegd).
Halverwege Maart opnieuw gebeld met BelSimpel. Een gesprek gehad met een medewerker en aangegeven dat dit allemaal te lang duurt zo. Gevraagd naar de mogelijkheden (crediteren, wachten, ander toestel oid) en op zich waren die beperkt. Vervolgens gevraagd naar een plan van aanpak met een tijdsverloop zodat er iig een einde in zicht zou zijn en ook daar was niets mogelijk. (Kan weken duren, kan nog maanden duren, we weten het niet). Toen gezegd dat ik dit echt te lang vond duren en dat ik een mail zou sturen om BelSimpel in gebreke te stellen. Ik werd direct doorverbonden met een andere medewerker (2de lijns?) en met die medewerker heb ik een heel goed gesprek gehad. Ik heb mijn zegje kunnen doen, uitgelegd dat ik echt niet het onderste uit de kan hoef te hebben en dat ik al tevreden zou zijn met een werkende S5 (geen Neo). De medewerker was heel redelijk zag ook in dat dit allemaal te lang zou duren. om een lang verhaal kort te maken: Ik kreeg een tegoed voor mijn S5 en kon een nieuwe telefoon uitkiezen en dan zou het tegoed worden verrekend. De week daarop is de nieuwe telefoon aangekomen en was alles geregeld. Het kan dus wel!
Inmiddels een week verder en ik werd gebeld door BelSimpel aan de hand van mijn review hier op Tweakers. Deze medewerker was heel eerlijk en wist te vertellen dat er fouten zijn gemaakt aan hun kant en dat er gewerkt wordt om dit in de toekomst te verbeteren. Hoewel het voor mij meer van toepassing was vond ik het wel fijn om hier terugkoppeling over te krijgen.
Inmiddels is het allemaal dus gelukt met BelSimpel al heeft het wel een kwartaal geduurd.