Website is toegankelijk. Producten zijn gemakkelijk te vergelijken. Er staat duidelijke uitleg bij de onbekende begrippen.
VerzendingVrijdag 3 februari een diepvries besteld omdat wij deze zaterdag nodig hadden. Coolblue beloofd levering de volgende dag dus mooi op tijd. Na al 3x witgoed bij Coolblue besteld te hebben waarbij de levering door Dynalogic 2x NIET goed was gegaan hoopte ik dat het deze keer wel zou lukken.
Zaterdag middag bij de Track & Trace van Dynalogic gekeken. Hier stond dat het pakket beschadigd was en dat er deze dag geen levering ging plaatsvinden. Spijtig dat ik hier zelf naar moest kijken en niet door Coolblue op de hoogte was gesteld. Door deze late reactie heb ik niet meer de tijd gehad om naar een alternatieve partij te gaan kijken.
Coolblue beloofd mij zo snel mogelijk terug te bellen, de dame van het callcenter weet mij ook niet meer te vertellen dan dat het product ooit geleverd gaat worden. Dit belletje komt nooit, wel om 17:00 een mailtje dat het ze enorm spijt en dat ze in plaats van zaterdag op maandag de diepvries kunnen leveren. Ik mag zelf het tijdvlak kiezen: 's morgens, 's middags of 's avonds. Daar mijn vrouw net bevallen is via een keizersnede en niets mag tillen en ik maandag aan het werk ben stel ik 's avonds tussen 18:00 en 20:00 voor. Ik kan dan de diepvries op de juiste plek zetten. Als maandag avond niet mogelijk is vraag ik de order te annuleren.
Ik krijg zondag avond antwoord dat ze gaan kijken of levering 's avonds lukt en dat anders de order geannuleerd gaat worden. Hier zal ik nog een e-mail over krijgen.
Deze e-mail krijg ik niet, wel een bericht van Dynalogic dat ze de diepvries hebben ontvangen en deze tussen 10 uur 's morgens en 14 uur 's middags gaan leveren.
Mijn antwoord is redelijk kort, ik stuur terug: "Serieus?!?!"
Het antwoord hierop is dat het ze spijt dat de levertijd mij niet bevalt. Als het echt een probleem is kan ik proberen een nieuwe afspraak te maken.
Mijn laatste antwoord is:
Heb je de rest van deze mail gelezen? Sorry hoor maar dit was echt de laatste keer dat ik iets bij Coolblue heb besteld. Graag uitvoeren wat in de rest van deze mail staat en in het vervolg niet meer zulke domme antwoorden sturen.
Nu moeten ze het bericht wel lezen en krijg ik een keurig annuleringsverzoek en krijg ik NADAT ze het product terug hebben ontvangen binnen 3 dagen mijn geld terug. Dit terugkrijgen zal ook wel minstens 1 dag duren zodat ik minstens 4 dagen moet wachten voordat ik mijn geld terug heb. Dat je eerst het product wat je al geleverd hebt terug wilt hebben voordat je geld terug gaat sturen begrijp ik. Maar een ongeleverd product?
Sorry coolblue, dit is absoluut geen glimlach. Misschien een glimlach bij de klantenservice maar niet bij mij. Maak gelijk het geld over waarna ik mijn account definitief kan verwijderen en ga hier niet eerst minstens 4 dagen op wachten.
UPDATE 12:45
Helaas is intern communiceren ook moeilijk bij Coolblue. Vanmorgen een mailtje gehad dat de order was geannuleerd, net een briefje op de deur dat er om 12:15 niemand thuis was om de diepvries in ontvangst te nemen. De track en trace staat nog op "Klaar voor vertrek" ondanks dat ze al langs zijn geweest en mijn order bij Coolblue staat op verzonden... Goed bezig Coolblue!
Klantenservice leest niet de historie van de klacht en stuurt een standaard antwoord. Dit levert in ieder geval bij mij een zeer onprettig gevoel op. Ik heb niet het idee dat er serieus met mijn antwoorden wordt omgegaan.
Beste meneer/mevrouw,
Allereerst willen wij onze oprechte excuses aanbieden voor het niet leveren van uw bestelling op het gewenste aflevermoment en de wijze waarop het contact met de klantenservice is verlopen naar aanleiding van het niet leveren van uw diepvries. Normaliter hebben wij degelijk contactmomenten met klanten wanneer een bestelling niet tijdig wordt geleverd. U zou inderdaad een terugkoppeling mogen verwachten nadat het eerste aflevermoment is mislukt voor een defecte diepvries en ook nadat de bestelling is geannuleerd.
Daarnaast verwachten wij ook dat alle berichten aandachtig worden gelezen door al onze medewerkers. Het is spijtig om te lezen dat dit niet is gebeurd waardoor er onnodige contactmomenten zijn ontstaan vanuit uw kant. Dit is ook zeker niet de service die u mag verwachten van Coolblue. Wij streven ernaar om onze klanten van de juiste informatie te voorzien en hen tijdig te informeren als een bestelling misgaat of is vertraagd. Wij verwachten ook niet dat onze klanten zelf grote producten tillen en zeker niet van uw net bevallen vrouw.
We willen de zaak graag voor u oppakken en onderzoeken of wij nog iets meer voor u kunnen betekenen naar aanleiding van deze nare ervaring. Uiteraard zijn wij ook erg benieuwd waarom de Track & Trace code aangeeft dat uw bestelling klaar voor vertrek is. Bent u in staat uw ordernummer met een korte samenvatting van uw ervaring per e-mail te versturen naar geenglimlach@coolblue.nl? Dan pakken we het daar graag verder op.
Wij zien uw reactie graag zo spoedig mogelijk tegemoet.
Groeten,
Coolblue.