MediaMarkt

We hebben een nieuwe (dat dachten we althans) TV gekocht bij de MediaMarkt in Den Bosch. Het ging een beetje vreemd omdat hij eerst niet op voorraad was, maar opeens hadden ze toch nog een exemplaar. De verkoper die meeliep had nog even een vreemde woord wisseling bij de kassa. Wat later waarschijnlijk bleek te gaan om een sticker op de doos dat de TV 'klaar was gemaakt voor 29 euro', iets dat wij niet wisten. Dit is dus niet in rekening gebracht, maar dat is ook logisch, want dat was voor de allereerste eigenaar van de TV, niet voor ons!
De prijs was wel netjes wat volgens de BTW actie.

Bij thuiskomst hebben wij natuurlijk enthousiast de TV uitgepakt met de kids, maar wat blijkt de TV is niet nieuw, maar blijkt al bij iemand anders thuis te zijn geweest. Alle kabels lagen los in de doos, het scherm was gewoon vies en de voet was niet compleet dus we konden niet eens gaan TV kijken!
De volgende dag meteen gebeld en er zat niets anders op dan terug te gaan naar de winkel.
Bij de klantenservice werden we netjes te woord gestaan en ook zij kwamen er achter dat de TV niet compleet was. Daarna naar de TV afdeling om te kijken hoe nu verder. De afdelingsmanager begon dat het dan voor deze keer mogelijk was om een nieuwe TV te bestellen voor de BTW actie prijs. Helemaal geen verontschuldiging dat zij géén nieuwe TV hadden geleverd, maar dus alleen maar dat ik als consument wel erg blij moest zijn dat ik hem mocht ruilen!!! Nou, ik ben blijkbaar wel gek!
Ik vind het echt absurt dat zij een tweedehands TV weer leveren aan een klant als nieuw, die ook nog eens niet compleet is, en dat ik dan als klant blij mag zijn dat zij die fout corrigeren! Ik vind dat echt schandalig. Ik had op zijn minst excuses verwacht en een klein gebaar dat zij laten zien dat ze klanten belangrijk vinden. De manier waarop de afdelingsmanager mij heeft behandeld vond ik echt slecht, alsof ik iets verkeerd heb gedaan.

Ik snap best dat mensen tevreden zijn over MediaMarkt. Alle positieve reviews die ik zie gaan over producten die goed geleverd zijn. Maar op het moment dat je juist de echte service nodig hebt, dan ben je als klant echt heel slecht af bij de MediaMarkt.
Nu heb ik dus al betaald voor mijn TV en heb ik niets in huis en mag ik afwachten wanneer deze geleverd gaat worden.

Het valt mij op dat als wij ons verhaal vertellen aan anderen dat veel mensen meteen reageren dat dit typisch MediaMarkt is. Als de MediaMarkt acties heeft zoals de BTW actie, dan is dat toch geen reden om dan maar minder kwaliteit te leveren of klanten zoals ons te belazeren met de verkoop van een 2e hands TV als zijnde een nieuwe?

UPDATE:
Inmiddels is er door MediaMarkt naar aanleiding van deze review contact met me opgenomen en hebben ze mijn klacht wel serieus genomen. Ik ben hiernaar netjes geholpen door de winkel in Den Bosch en zij hebben een passende oplossing aangeboden. Onze nieuwe TV is netjes thuis afgeleverd en inmiddels genieten we er volop van! Ik hoop dat de MediaMarkt wel leert van deze situatie want het levert bij de klanten frustratie op en het kost ze zelf uiteindelijk ook geld door alle medewerkers van van de klantenservice en het filiaal die er tijd in moeten steken.
Ik kan wel zeggen dat ik blij ben met de afloop en dat ze het dus wel degelijk correct hebben afgehandeld.

Scorekaart voor MediaMarkt