Op 27 december, twee externe hardeschijven aangeschaft voor €128 excl. btw per stuk. 15 euro goedkoper dan de goedkoopste op dat moment. Moest allemaal wat snel dus verder niet gekeken naar de reviews van het bedrijf. Maar ik denk hoe raar kan het gaan staat gewoon in de Tweakers pricewatch, dus zou wel goedkomen dacht ik.
29 december krijg ik de volgende mail:
Helaas is het niet meer op voorraad bij onze huidige leverancier.
We kunnen het product nog wel leveren vanuit een andere leverancier , maar dan moeten we de volgende prijs naar u hanteren &140,14 excl. BTW per stuk.
Hmmm... 11 euro duurder dan overeengekomen, nu kan mij die €11 per schijf niet zoveel boeien. Maar vind het absoluut geen stijl, om op deze manier naderhand de prijs omhoog te drijven.(Overeenkomst is overeenkomst in mijn optiek)
Dus meteen geantwoord dat ze de factuur mogen annuleren, en het bedrag terug mogen boeken.
Op 10 januari 2017 nog geen geld terug op de rekening. (12 dagen na annuleren van order)
Ik denk ik bel er maar eens heen, had ook toen pas de recensies gelezen op het internet. En die waren niet al te best, met vergelijkbare verhalen als wat ik hier nu schrijf. Dus ik denk, ik hoop maar dat ik mijn geld terug krijg. Ik vond het zo op doelbewust de boel flashen lijken, dat ik hier erg aan begon te twijfelen.
Kreeg echter meteen iemand aan de lijn, deze persoon gaf aan dat net toevallig mijn creditfactuur aangemaakt zou zijn en het geld dezelfde dag op mijn rekening bijgestort zou zijn.
Helaas aan het einde van de dag nog geen geld, Nou ik denk kan gebeuren, volgende dag, einde van de dag. Nog niks bijgeschreven. Hmmm.....
Nog maar een keer bellen, zelfde persoon aan de telefoon.
"Ohh... wat raar, nou ik ga meteen voor u naar de financiële administratie om het door te laten voeren, ik stuur u een bevestiging van de overstorting via de mail".
En ja hoor... op 12 december het bedrag eindelijk weer terug gestort gekregen op mijn rekening.
Nou ja.... het was een leerzame ervaring, de eerste keer dat ik niet even de tijd neem om de reviews van het bedrijf te lezen, kom je natuurlijk in zo'n situatie terecht. Aan het eind van het verhaal gelukkig wel weer mijn geld teruggekregen, maar voor mij was dit de laatste keer dat ik iets aanschaf bij dit bedrijf.
Wat ik ook wel bijzonder vond is dat ik tegelijk bij Afuture een voeding aangeschaft had, deze bleek defect te zijn. Ding teruggestuurd, zelfde dag dat zij het ding retour ontvangen hadden, had ik al een creditnota in mijn mailbox.
Nu is natuurlijk niet elk bedrijf gelijk, maar het was wel even een schril contrast met wat ik tegelijkertijd aan het meemaken was met Maxict.
In principe was die vrouw die ik sprak, vriendelijk en relatief behulpzaam. Maar dat wanneer je als bedrijf zijnde je eigen voorraden en prijzen niet goed actueel houdt. En de klant hier de dupe van wordt. Dan lijkt het mij niet meer dan vanzelfsprekend dat je per direct werk maakt van de terugboeking en dit er niet tot het uiterste moment laat liggen.
Gemiste kans....