Coolblue.nl

Vandaag alle onderdelen gekocht voor een nieuwe computer bij coolblue met een waarde van 1450+ euro.
Producten waren redelijk gemakkelijk te vinden echter ontbraken wel enkele filters op bepaalde pagina's.
Als voorbeeld had ik een behuizing voor de computer gekocht waarbij stond dat de processorkoeler maximaal 158mm hoog mag zijn. Helaas hebben ze dan geen filter voor de hoogte van een processorkoeler bij de categorie voor processorkoelers.

Omdat ik zeker wou weten of deze onderdelen passen besloot ik dit na te vragen bij de klanten support.
Rond 1 uur begin ik aan een chatsessie met een van de support medewerkers en ik stel mijn vraag. Ik krijg de reactie dat ze er naar ging kijken.
Vervolgens na ongeveer 5 minuten wordt de chat zonder enige aanleiding afgesloten door de medewerker.

Vervolgens opnieuw de chat gestart met dit keer een andere medewerker. Uit eindelijk zet deze de vraag door.

Omdat ik deze onderdelen snel wou ontvangen wou ik voor 15:00 bestellen voor de snellere bezorg mogelijkheid en begin ik dus met het bestellen ongeveer kwart voor 3 zonder nog een reactie te hebben gehad.

Verder gaat het bestel proces vlot en zonder problemen. Meegenomen in de beoordeling heb ik echter ook de ervaring van de klantenservice meegenomen m.b.t. de pre-sale vragen.

Om 15:52 ontvang ik een reactie of de onderdelen bij elkaar passen.

Omdat ik graag op zaterdag bezig wil gaan en zaterdagmiddag mij niet echt uitkomt qua leveringsdatum ben ik gegaan voor de optie "Voor 15:00 besteld, de zelfde avond bezorgd" (die op dit moment 10 euro extra kost) en betaald met PayPal.

Om 14:56 ontvang ik een bevestiging dat de bestelling geplaatst is en ontvang ik om 15:14 de orderbevestiging.
In deze bevestiging wordt nogmaals aangegeven dat het om dezelfde dag bezorging gaat:
"In de verzendbevestiging staat een link naar de website van Dynalogic. Hier kunt u de actuele status van uw bestelling terugvinden."
en
"We versturen uw bestelling vanmiddag nog. Zodra uw bestelling is ingepakt, ontvangt u de verzendbevestiging."

Vervolgens ontvang ik om 15:55 een e-mail dat dezelfde dag bezorging niet mogelijk is omdat de betaalbevestiging te laat zou zijn binnen gekomen.

Een van de redenen dat ik bij Coolblue bestelde was de snelle levering. Echter beide keren dat ik dezelfde dag bezorging heb gekozen (deze en 1 keer eerder) is het gebleken dat Coolblue zijn verplichtingen niet nakomt.
Er staat trouwens op de website: "voor 15:00 BESTELD". Dat de betaalbevestiging dan blijkbaar door hun systeem 10 minuten later wordt verwerkt doet niet af aan het feit dat er besteld was.
Daarnaast vind ik het raar dat ik mijn betaalbevestiging van PayPal wel ruim voor 15:00 binnen heb gekregen...
Tevens is het zo dat ik al voor ruim 2200 euro aan eerdere bestellingen had bij coolblue op het zelfde adress en account, het ging dan dus ook niet om een verdachte betaling oid.

(Tevens had ik waarschijnlijk veel geld kunnen besparen door bij goedkopere webwinkels deze onderdelen te kopen...)

Hoewel de support vaak top is en ze ook advies willen geven vond ik de ervaring vandaag toch slecht.
Dat een gesprek blijkbaar zonder iets te zeggen wordt afgesloten vind ik bijzonder slecht.

Beste meneer/mevrouw,

Bedankt voor uw review. Wat vervelend dat u niet de service en ondersteuning van ons hebt gekregen die u verwachtte. Dit is natuurlijk nooit de bedoeling geweest een wij bieden u ook onze excuses hiervoor aan. We kijken graag nog even voor u na of we nog iets voor u kunnen betekenen. U kunt uw klacht onder vermelding van het ordernummer van uw bestelling sturen naar geenglimlach@coolblue.nl. Dan gaan wij hier meteen mee aan de slag voor u!

Coolblue

Scorekaart voor Coolblue.nl