Laatst een Samsung televisie gekocht in de winkel in Arnhem, 3 dagen later op zaterdagochtend uitgepakt en aangesloten. Bleek er een grote zwarte balk in beeld te staan: dode pixels. Net de dag ervoor door mijn rug gegaan, dus ik vroeg of televisie even omgeruild kon worden bij mij thuis. Dat ging helaas niet, ik moest de Samsung servicedesk bellen. Toen ik aangaf dat ik de televisie bij de MediaMarkt had gekocht en niet bij Samsung, dus dat ik verwachtte dat zij ook de service zouden leveren, werd aangegeven dat ik de televisie zelf naar de winkel moest brengen. Ok, jammer, maar snap ik op zaterdag. Ik breng hem dan wel langs om hem om te ruilen. Helaas, televisie moest worden opgestuurd ter reparatie. Op dit punt heb ik naar de leidinggevende gevraagd.
Deze leidinggevende begon mij gelijk de regels uit te leggen. En als zij zich niet aan de regels zouden houden werd het natuurlijk een zooitje. Op mijn bezwaren dat het plastic nog om de tv zat en nog niet eens ingesteld was had hij geen boodschap aan. Omruilen was in ieder geval geen optie, al was het maar omdat de televisie op dit moment niet meer op voorraad was in de winkel. Ik stelde toen voor om na te vragen of deze televisie wel in Duiven op voorraad was, zodat ik die daar eventueel kon ophalen. Maar dat ging natuurlijk niet, ze gingen daar echt geen kapotte televisie omruilen op zaterdag. (?)
Ik werd steeds bozer en gelukkig werd mij toen aangeboden om het toestel terug te brengen en het geld terug te krijgen. Ik bedacht me geen moment en heb de televisie teruggebracht. Daar werd ook het probleem geconstateerd en kreeg ik het geld zonder problemen terug. Van enige compensatie voor de extra tijd die ik moest besteden om het toestel terug te brengen of de parkeerkosten voor de naastgelegen parkeergarage was helaas geen sprake.
Ik had het zo gehad met de Mediamarkt dat ik niet meer heb gekeken of het toestel in een ander filiaal op voorraad was. Thuisgekomen heb ik hem via internet voor dezelfde prijs besteld bij Coolblue om hem de volgende dag (op zondag!) te laten bezorgen. En ik werd uitstekend te woord gestaan door de medewerker aan de telefoon, ik heb spijt dat ik hem niet gelijk daar heb besteld.
Wat ik niet begrijp: een kapotte televisie bij aflevering kan altijd gebeuren. Maar als men mij had aangeboden het toestel terug te brengen en een nieuw exemplaar in Duiven op te halen hadden ze een televisie verkocht, een tevreden klant gehad en ik had zaterdagavond een nieuwe televisie gehad. Nu hebben ze niets verkocht, een ontevreden klant (laatste keer dat ik daar iets gekocht heb) en ik moet een dag langer wachten op mijn televisie. Onbegrijpelijk…